BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.426,36
HABER /  GÜNCEL

Blanc Fransa futbolunda ırkçılık soruşturmasında aklandı

Fransa milli futbol takım teknik direktörü Laurent Blanc, ülke futbolunda 'etnik kota' uygulandığı ve ırkçılık yapıldığı iddiaları kapsamında başlatılan soruşturmada aklandı.

Abone ol

Fransa milli futbol takımı antrenörü Laurent Blanc, ülke futbolunda 'etnik kota' uygulandığı ve ırkçılık yapıldığı iddiaları kapsamında başlatılan soruşturmada aklandı.

Spor Bakanı Chantal Jouanno, Blanc'ın suç işlediğine dair elde bir delil olmadığını söyledi.

Blanc Fransız takımlarını temsil eden siyah ve Arap oyuncuların sayısını sınırlamak için kota koyulması konusunu görüşmek üzere toplantı yaptığı için ırkçılıkla suçlanmıştı.

Bu tartışma Fransa'da ırkçılığın giderek daha fazla kabul gördüğü anlamında değerlendirilmişti.

Paris yakınlarında federasyon ve bakanlık yetkililerine ifade veren Fransız teknik adam, ifadelerinin bağlamı dışına çıkarılarak yorumlandığını söyledi.

Bakan Jouanno, iddialar üzerine geçici olarak görevden alınan Fransa milli futbol takımı yöneticisi François Blaquart'ın kariyerinin geleceğinin ise Fransa Futbol Federasyonu tarafından yapılan değerlendirme ile belirleneceğini ifade etti.

Genç milli takımlara çağrılacak çifte vatandaşlığa sahip futbolculara kota uygulanması planlarının tartışıldığı iddiaları.

Toplantının katılımcılarının, Fransa'da yetişen futbolcuların daha sonra Afrika'da ulusal takımları tercih etmelerinden yakındıkları anlaşılıyor.

BBC'nin sorularını yanıtlayan, Fransa'da Afrika Diasporası adlı insan hakları örgütünden Brimah Conteh; soruşturmanın Laurent Blanc üzerine odaklanmasının doğru olmadığını söylüyordu.

Conteh'e göre "Laurent Blanc bu konuda yalnız değil, Futbol Federasyonu'nun genelinde yapısal bir ırkçılık sorunu var."