BIST 10.263
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.410,49
HABER /  GÜNCEL

Yeni Akit yazarından iki büyük iddia!

Yeni Akit yazarı Yener Dönmez, iktidarı devirmek için çok yakında büyük bir provokasyonun yaşanacağını iddia etti.

Abone ol

Seçimler öncesi tansiyon yükseliyor, iddialar komplo teorileri havada uçuşuyor. MHP'yi sarsan kaset skandalı sonrası sıranın AK Parti'ye geldiği konuşuluyor. Çok yakında iktidar partisini zor günlerin beklediğini gündeme getiren ise hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Akit yazarı Yener Dönmez oldu. Dönmez, bugünkü yazısında hükümetin hem içeriden hem de dışarıdan saldırılara uğrayacağını yazdı.

Dönmez, AK Parti ile yıldızı bir türlü barışmayan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Riccardone'nin CHP'ye AK Parti aleyhine bilgi servisi yaptığını iddia etti. Dönmez, Güneydoğu'da çok büyük bayrak provokasyonlarının yaşanacağını sözlerine ekledi.

BİLGİLERİ CHP'LİLERE AKTARIYOR

Yener, "Ricciardone’nin CHP ile yakın teması dikkatinizi çekiyor mu?" diye sorduğu köşesinde iktidarı zor durumda bırakacak bilgilerin ana muhalefet sızdıran kişinin büyükelçi olduğunu yazdı. Riccaardone'nin yolsuzluk baskınına uğrayan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığı ziyarete dikkat çektiği yazısında Dönmez, ana muhalefet ile büyükelçi arasındaki ilişkiye böyle değiniyor:

"Ankara’da herkes Riccardione’nin CHP’lilerle sessiz sedasız gerçekleştirdiği görüşmeleri konuşuyor. İzmir Belediyesi’ne yapılan yolsuzluk baskınından sonra Belediye’yi ziyaret edenlerden biriydi büyükelçi.

Yanlış anlaşılmalar umurunda değildi Büyükelçinin belli ki... CHP temaslarının bizim ilgimizi çeken kısmı ise “enformasyon” yüklü olması. Üstelik bu enformasyon Wikileaks Belgeleri’ndeki gibi CHP’lilerden ABD Elçisi’ne değil.

Bu kez tersi yönde.  ABD Elçisi’nin seçim öncesi AK Parti’yi zora sokacak “kıymetli enformasyon” kategorisindeki bilgileri CHP’lilere verdiğini öğreniyoruz."

2007 seçimleri öncesinde Mersin'de yaşanan bayrak provokasyonunu gündeme getiren Dönmez'e göre bu işin arkasında dış güçlerin de olduğunu iddia ederek sözlerini şöyle tamamlıyor:

BAYRAK PROVOKASYONLARI BEKLENİYOR

"Açık yazıyorum: Önümüzdeki günlerde, “bayrak provokasyonları” bekleniyor.
Güneydoğu’da küçük bir ilçede, Türk bayrağı indirilecek, ayaklar altına alınacak, belki yakılacak ve yerine PKK bayrağı çekilecek...

Bu provokasyonun benzerini Mersin’de görmüştük 2007 seçimleri öncesi.
Altından Ergenekon çıkmıştı.

ABD elçisinin CHP’ye lojistik desteğinden PKK’nın Erdoğan’ın varlığını ortadan kaldırma hedefine kadar, seçim boyunca ateş gibi günler yaşayacağız.

PKK’nın saldırısına da, CHP’nin açıkladığı-açıklayacağı belgelere de “yerel” düzeyde bakarsak, oyunu anlayamayız.

Çünkü Erdoğan artık pek çok güç için uluslararası problem...
Türkiye içindeki operasyonlar gözümüzdeki perdeyi açtı.
Şimdi uluslar arası boyuttaki operasyonlara gözümüzü açma vakti."