BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 35,00
ALTIN 2.449,73
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan'dan atasözlü eleştiri!

Başbakan Erdoğan, Afyonkarahisar'daki mitingde muhalefeti, yöresel atasözleriyle eleştirdi!

Abone ol

İNTERNETHABER/Başbakan Erdoğan, partisince Afyonkarahisar'da düzenlenen mitingde CHP ve MHP'yi yöresel "'akşamdan yedim güllaç, sabahleyin senin de benim de karnım aç', 'Gölgede duranın gölgesi olmaz' atasözlerle eleştirdi.

ERDOĞAN'IN AYFONKARAHİSAR GEZİSİ/FOTO GALERİ

Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'ni vatandaşların hayır duaları ve destekleri ile büyüttüklerini belirterek, "Bugün Afganistan'da, Irak'ta Kosova'da barışa hizmet veren bir Türkiye var. Haksızlığa karşı sesini yükselten bir Türkiye var. Artık Türk parasının değeri var. Eskiden hemen döviz alırdık. Niye? Para değer kaybetmesin diye. Artık döviz büroları, yavaş yavaş kapanıyor. Artık, ay yıldızlı Türk bayrağımız, her yerde, gururla onurla dalgalanıyor" dedi.

Dünyanın dört bir yanında Osmanlı eserlerine sahip çıktıklarını belirten Erdoğan "1922'de Kocatepe'de, Dumlupınar yakınlarında bizim büyük dedelerimiz destan yazdılar. Top tüfek bulamadılar, yol bulamadılar. Gerektiğinde ellerine kazma, dirgen alıp bu destanı tarihe yazdılar, kazıdılar. Bugün biz, o zaferden 80 yıl sonra ne yapıyoruz? 2002 yılından itibaren kendi yerli savunma sanayimimizi güçlendirmeye başladık" diye konuştu. 

Kemal Kılıçdaroğlu'na eleştirilerine burada da devam eden Başbakan Erdoğan, "Bakıyorlar ki kamuoyu araştırmaları iyi gelmiyor, küfür üstüne küfür, hakaret üzerine hakaret. Biz onlara uymayacağız. Bizim aldığımız terbiye bunlara müsade etmez. Türkiye'yi istikrarla büyütmeye devam edeceğiz" dedi.

CHP'NİN MİLLİ ŞEFİ DEĞİŞTİ

Sizleri 20 yıl öncesi 1991 yılına götürmek istediğini söyleyen Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: "Turgut Özal'a en ağır hakaretler yaparak, olmadık vaatlerde bulunarak iktidara gelmeyi hedefliyorlardı. Çalışma süresini kısaltacağım diyorlardı. Asgari ücretten vergi almayacağım diyordu. Türkiye'nin 95'inci il Tatvan olacak diyordu. O vaatler birinin bugün ki vaatlerine benziyor mu? Kime benziyor? (Demirel) Bu benzerlik nereden geliyor? Çünkü o zat CHP'ye akıl hocalığı yapıyor. CHP Milli Şefi'ni değiştirmiş durumda. O dönemdeki vaatleri, kes, kopyala yapıştır yapıyorlar. El ele kol kola, AK Parti'nin karşısına çıktılar. Ev, araba vaad ettiler. O günden bu güne, arabalarınızı, evinizi aldınız mı. Afyonkarahisarlıların çok güzel bir sözü var 'akşamdan yedim güllaç, sabahleyin senin de benim de karnım aç' olay bu. Kaşıkla verdiklerini kepçeyle geri aldılar. 5 kuruşluk fener 2 gün yanar der Afyonkarahisarlılar. Şimdi yine bol keseden atıp tutuyorlar. Benim milletimin karnı tok. 3 Kasım'da bunları tasfiye etti.

"GÖLGEDE DURANIN GÖLGESİ OLMAZ"

Kılıçdaroğlu'na bir Afyonkarahisar sözü daha hatırlatayım, 'Gölgede duranın gölgesi olmaz', nasıl iyi mi?. Sayın Kılıçdaroğlu, kendine başka bir hoca bul. Gölgede kalma, biraz güneşe çık güneşe. CHP şimdi ne yapıyor, geçmişte milli şefleri ne yapmışsa onu yapılor. Hepsinden biraz çeşit. Afyon salatasında bile bu kadar çeşit yok. Ülser yapar ülser.

"HADDİNİZİ BİLİN"

CHP kaset mağduru bir genel başkan gitti, kasel malülü bir genel başkan geldi. Kaset mağduru şimdi MHP. CHP'de, MHP'si de, öz eleştiri yapmak yerine AK Partiyi suçladı. Şu anda yargı, yürütme, polis, gereğini yapıyor. Ortaya çıkan çirkin kasetler nedeniyle AK Parti'yi suçluyorlar. Haddinizi bilin haddinizi!... Ak Parti sizin kirli işlerinizin takipçisi ve meraklısı da değil. Sağa sola çamur atmayın, önce siz kendi çamurunuzu temizleyin.

"ÖNCE SEN KADRONA HAKİM OL"

Çıkıyor sayın Bahçeli, 'Gök kubbeyi üzerimize yıkacağım', Hey Allah'ım, güler misin ağlar mısın. Sende o mecal var mı? Önce yönettiğin kadroya hakim ol. Bu tür olayların liderlerle bir ilişkisi olamaz, olmamalı. Bu bir partiyi ilgilendirmez, ilgilendirEmez. Bu tür olaylar ortaya çıktığında, bir genel başkana düşen, temizlemektir. Neymiş, o iş özel hayatıymış. Gayrimeşru ilişkinin özeli olur mu? Mehmet Akif'in dizeleri 'Şarka bakmaz, garbı bilmez, ilimden yok payesi/ Bir kızarmaz yüz, bir yaşarmaz göz bütün sermayesi' sözlerini tekrar hatırlatıyorum. Buradan sesleniyorum, yargı takip ediyor. Siz sağdan soldan suçlu aramayı bırakın, kendi çevrenize bakın. Sen o kasetler marifetiyle iş başına geleceksin, avukatlığını yaptığınız çeteye kol kanat gereceksin, ondan sonra da AK Partiyi suçlayacaksın."

EĞİTİM YATIRIMI

[PAGE]Başbakan Erdoğan konuşkasının diğer bölümünde ise hükümet olarak eğitim alanında yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Öğrencilere üvretsiz kitap verdiklerini hatırlatan Erdoğan, sosyal güvencesi olmayan öğrencilere ve ailelerine yardım yaptıklarını, bunları da vatandaşların verdiği paralarla yaptıklarını kaydetti.

FATİH PROJESİ

Okullarda kara tahta döneminin biteceğini, bilgisayar donanımlı akıllı tahta dönemi başlayacağını, her öğrenciye bir elektronik kitap vereceklerini yineleyen Erdoğn "Bütün müfredat bu elektronik kitabın içinde. Ücretsiz olarak öğrencilere vereceğiz. 4 yıl içerisinde akıllı tahtalar ve bu kitaplar hazır olacak. Biz hergün daha ileri gidiyoruz. Önce bilişim teknolojileri sınıflarını kurduk. Seçim akabinde Fatih Projesi'ni hayata geçiriyoruz. Daha onurlu bir gençlik, güçlü bir gençlik, daha güçlü bir Türkiye bununla olacak" dedi.

Erdoğan, sağlıkla ilgili yaptıkları projeleri anlatırken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun SGK Genel Müdürü olduğu dönemlerde ilaç kuyrukları olduğunu ve yolsuzluklar yapıldığını iddia etti. Erdoğan, kendileri göreve geldikten sonra, her vatandaşın, istediği eczaneye ve hastaneye gidebildiğini belirtti.

Bunları vatandaş bize "Bir 'Allah razı olsun' desin bu bize yeter" düşüncesiyle yaptıklarını belirten Erdoğan, "Ama bunlarda ölüme bile inanmayanlar var. CHP'li bir Profesör, Zincirlikuyu'daki 'Her fani burgün ölümü tadacaktır' yazısını 'tiksindirici' buluyor. Bunun ayet olduğunu bilmiyor, bunun Kadir Topbaş'a ait olduğunu biliyor sanırım. Bilim kadını olmak başka, arif olmak başka birşey. Yarın hepimiz öleceğiz, bakan niyetine, profesör niyetine demeyecek, er kişi, hatun kişi niyetine diyecek ve 2 metre küp alana gömüp gidecek. Yaptınsa bu dünyada güzellikler hak getire. Ama yoksa yanmışın. Senin en yakınların bile kolay kolay sormazlar. Ölüm en büyük nasihattir. Bu nasihattan herkes nasibini almalı. Onun için şuan ne yapabiliriz. Bugün Hak için ne yaptım? Bu soruya cevap ara" diye konuştu.

SAĞLIKTA JET AMBULANS DÖNEMİ

Sağlık alanında daha güzel adımlar attıklarını belirten Erdoğan yapılanları şöyle anlattı: "18 helikopter, 3 jet ambulansımız var iki tane daha gelecek. İbrahim Tatlıses'i Almanya'ya o jet uçağımız götürdü. Gümüşhane'de 11 yaşındaki Semih. Böbrek hastası. Aranan böbrek Zonguldak'ta bulundu. Her iki aile de jet uçakla alınarak Ankara'ya getirildi. Para bizden değil, sizden.

Biz yolsuzluğun önünü kestik, yasakarı kaldırdık. MHP'nin iktidarında milli gelir, 230 milyar dolardı, şimdi 740 milyar doları bulduk. 3400 dolar kişi başı gelir, 10 bin doları aştık.

Türkiye'nin borcu yüzde 61 idi, şuanda yüzde 21. Devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü, şimdi yüzde 20'lere düştü. MHP'nin iktidarı döneminde İMF'den 30 milyar dolar borç aldı. Bize 23 milyar dolar devrettiler. Ödedik ödedik, şimdi 5 milyar dolar kaldı. Sayın Bahçeli herhalde bunları biliyorsun.
Merkez Bankası'nın döviz rezervi 27,5 milyar dolar dı, şuanda 95 milyar dolar var. Evlel Allah güçlüyüz, Avrupa'da bir numarayız, büyüyen ülkeler arasında dünyada ilk 9 dayız."

ULAŞIM

Başbakan Erdoğan, ulaşım alanında yaptıklarını da şyle sıraladı: "780 bin metre kare alanda imar itibariyle kaçak göçek olmayacak. Türkiye hızlı tren hatları ile tanıştı. Eskişehir bölümü bitti. Ankara- Sivas inşaatı başlayacak. Yoksula 50 metre karelik evler yapıyoruz. İçine çeyiz de koyuyoruz. 20 yıl vadeyle ayda 100 lira taksitle vereceğiz. Ben size Kılıçdaroğlu gibi bedava dağıtmıyoruz. Biz balık tutmasını öğretiyoruz. Bu ne demek 'vatandaşın onuru ile oynama'. Sadaka madaka deyip duruyor. Sadakayı devlet dağıtmaz. Biz sosyal devlet olma bilinciyle de garibe de ulaşıyoruz. Ev verirken de iş teminini yapacağız, teminden sonra ödemeye başlayacak. İmkanı olanlar diğer dairelerden alıyorlar. Çiftçi bu dönemde yüzde 59 faizle kredi alıyordu, şimdi yüzde 5.

Belediyelerimize hibe ve kredi yolu ile destek vereceğiz. İçme suyu atık su ve yağmur suyu kanalı için destek verececeğiz. Kasamızda para hazır belediyelere vermeye başlıyoruz."

AFYONKARAHİSAR'DAKİ HİZMET

Erdoğan, Ayfonkarahisar'da yaptıkları çalışmalar ile ilgili de bilgiler de vererek: "8,5 yılda Ayonumuz'a bin 30 derslik, okullarımıza 10 bin 787 bilgisayar göndermişiz. Haziran'da hukuk fakültesi, bu sene de diş hekimliği fakültesi kurunması için Bakanlar Kurulu kararı aldık. Yüksek öğretim yatak kapasitenisi 3 bin 842'ye yükselttik. DSİ'de birşey anlatmayacağım, çünkü Veysel Bakanım yapacağını yapıyor. Bütün bunlarla birlikte belediyemizin ve Vakıflar Müdürlüğü'nan yaptıklarının açılışını gerçekleştireceğiz" dedi.

Erdoğan, Afyonkarahisarlılar'a, seçimlere 33 gün kaldığını, bunun milli dava olduğunu hatırlatarak, partileri gece gündüz çalışmalarını istedi.

Erdoğan konuşmasını, her zamanki gibi " " şarkısı ile sonlandırdı.