BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.413,83
HABER /  DÜNYA

MHP’den öğrenci evleri yorumu

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Öğrenci evleriyle ilgili münferit bir bilgi varsa bunun tüm topluma atfedilmesini kabul etmiyorum. Mikro...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Öğrenci evleriyle ilgili münferit bir bilgi varsa bunun tüm topluma atfedilmesini kabul etmiyorum. Mikro bir şeyi makro bir siyaset alanına yükseltmek yanlıştır” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan’ın yurtdışına gitmeden önce yeni bir gündem maddesi oluşturmak amacıyla, yeni tartışmalarla Türkiye’ye meşgul etmeye devam ettiğini belirten Oktay Vural, Türkiye’yi yöneten hükümetin evlere şenlik olduğunu söyledi. Başbakan’ın farklı Bakanlar Kurulu sözcüsünün ise farklı konuştuğunu söyleyen Oktay Vural, “Başbakan’a kim inanıyor, yardımcısına kim inanır, danışmanına kim inanır? Hükümet çelişkiler içinde, kendi kalesine gol atıyor Recep Tayyip Erdoğan. Başbakan Finlandiya’ya uçmadan önce bir sis bombası attı ve ‘Türkiye’yi tartıştırayım’ dedi. Yedi kocalı Hürmüz gibi bir hükümet. Başbakan ne dediğini bilmiyor. Yardımcısı onun söylediğini yalanlıyor, Başbakan yardımcısını yalanlıyor. Türkiye’de bir hükümet mi var? Başbakan Yardımcısı Başbakan’ın Kızılcahamam’da ne dediğini bilmiyorsa bu işi bırakması lazım. Başbakan’ın söylediğine kim inanır? sakın Kadir Bey demeyin” diye konuştu.

“YENİ BİR VERSİYON ÇIKARTIN ADINI ANGRY ERDOĞAN KOYUN”
Başbakan’ın öfkesini kullandığını söyleyen Oktay Vural, “Başbakan Anrgy Birds’ü ziyaret etmiş. Angry Birds’ün yapımcılarına ben diyorum ki, yeni bir versiyon çıkartın adını Angry Erdoğan koyun, Türkiye’de çok güzel reytingi olur. Başbakan Angry Birds’de kendisinden bir şeyler buluyor ki, onun yapımcısıyla görüşüyor. Yeni Angry Erdoğan versiyonları piyasaya çıkacaktır diye düşünüyorum” diyerek Başbakan Erdoğan’ın bazı videolarını gazetecilere izletti.

“GENÇLER ÜZERİNDEN ONLARIN ONURLARINI RENCİDE EDECEK BİR TARTIŞMA İÇİNE GİRİLİYOR”
“Yüreğin yetiyorsa gel bunların hepsini televizyonların hepsinde Recep Tayyip Erdoğan ne söylemiş ne yapmış bir görelim. Sadece Recep Tayyip Erdoğan dün ne demiş, bu gün ne diyor. Var mısın, millet görsün” diyen Oktay Vural, öğrenci evleri konusunda ise şu ifadeleri kullandı:
“Öğrenci evleriyle ilgili münferit bir bilgi varsa bunun tüm topluma atfedilmesini kabul etmiyorum. Mikro bir şeyi makro bir siyaset alanına yükseltmek yanlıştır. Anlaşılıyor ki Başbakan muhafazakarlık tartışması çıkartıyor. Bu millete inanmak güvenmek lazım. Bu toplum içinde münferit bir takım şeyler varsa genele taşımadan, kimsenin onuruyla gururuyla oynamadan halledilmesi gerekir. Gençler üzerinden onların onurlarını rencide edecek bir tartışma içine giriliyor. Gençlerin bir kısmını alkolik olarak nitelendirdi bunlar doğru şeyler değil. Gençleri töhmet altında bırakan, anne ve babaları derinden yaralayabileceğini dikkate almak lazım. Üniversite öğrencilerinin bir simitle üç öğün nasıl idare ettiklerini sorgula. Başbakan’ın bir muhafazakarlık postu çıkartması doğru değildir. Zinayı yasak olmaktan çıkartan sen değil misin, çıkarttığın TCK’da kız kaçırmayı suç olmaktan çıkartan sen değil misin? Yeni TCK’ya göre 18 yaşından küçük çocuklar evlenme kastıyla giderlerse hiçbir şey yapılamayacak. Kumar oynamayı suç olmaktan çıkartan sensin. Nikah olmadan yaşamak serbest, dini nikah yaptırmak yasak. Cinsel suçlar yüzde 40 arttı, boşanma iki katına yükseldi.”

“TÜRKİYE’YE ‘ŞEREFSİZLERİN ÜLKESİ’ DİYEN BİRİSİNE BU ÖDÜLÜ VERMEK DOĞRU DEĞİLDİR”
Cumhurbaşkanı’nın Ahmet Kaya’ya ödül vermesini değerlendiren Vural, “Sayın Cumhurbaşkanı kimin şarkısını dinleyip dinlemediği, hangi şarkıyı beğendiği bizi ilgilendiren bir husus değildir. Cumhurbaşkanı Türk milletinin ve devletinin birliğini temsil eder. Bizim ülkemize ‘şerefsizlerin ülkesi’ diyen birisine Cumhurbaşkanı’nın ödül vermesi Türk milletinin kabul edeceği bir konu değildir. Türk milletinin şan ve şerefini koruması gereken Sayın Cumhurbaşkanı’nın Türk milleti adına verdiği ödülü, sen kendi hesabına vermiyorsun, bu millet adına veriyorsun. Türkiye’ye ‘şerefsizlerin ülkesi’ diyen birisine bu ödülü vermek doğru değildir. Buna sahiplenen Erdoğan diyor ki, ‘yanlış yaptığında beni uyarın diyen Hz. Ömer’i anlamayanlar bizi anlamazlar, Ahmet Kaya’yı gurbette ölümün acısını hissetmeyenler bizi anlamazlar’ diyor. Türkiye’ye bu millete hakaret eden Ahmet Kaya’yı ‘PKK terör örgütü ile görüştüğümüzü söyleyenler şerefsizdir, alçaktır’ deyip de sonra ‘arkadaşlarımı ben gönderdim’ diyen şerefsizlik konusunda uzman belki Recep Tayyip Erdoğan daha iyi ahlayabilir. Biz anlayamayız. Kim hangi şarkısını beğeniyorsa dinliyorsa dinlesin, ama bu milletin yetkisini, egemenliğini kullananlar, benim ülkeme ‘şerefsizlerin ülkesi’ diyen birisine ödül veremezler. ‘Türkiye’ye şerefsizdir’ diyenlerle, milletin değerlerini savunanları şerefsizlikle itham edenler ancak birbirlerini anlayabilir. Ahmet Kaya ile Hz. Ömer’i aynı kefeye nasıl koyuyorsun sen” ifadelerini kullandı.
(İHA)