BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,74
ALTIN 2.412,39
HABER /  DÜNYA

’Öğrenci evleri’ tartışması büyüyor

Öğrenci evleri tartışması büyüyor. Konuyla ilgili TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve MHP’den açıklama geldi. <br/>TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Çalış...

Abone ol

Öğrenci evleri tartışması büyüyor. Konuyla ilgili TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve MHP’den açıklama geldi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TBMM Mustafa Necati Kültürevi’nde, yağlı boya, seramik ve ebru sergisinin açılışına katıldı. Açılış öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın öğrenci evlerine yönelik açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Hukuk devletinde herhangi bir fiil yasak değilse serbesttir. Kuralı budur. Hukuk düzenindeki temel kural, bir şey yasak değilse serbesttir. Serbest alan içerisinde hukuka aykırı fiiller işleniyorsa onun da hukuk çerçevesinde yapılacak iş ve işlemleri bellidir. Sorumluları bellidir, gereğini onlar da yapar. Eğer, yürürlükteki kurallar mevzuat sorun olarak kabul edilen hususları yeteri kadar karşılamıyorsa o zaman da onunla ilgili olarak hukuki düzenlemeler yapılır. Bunda mutabıksak geri kalanı siyasi değerlendirmedir" şeklinde konuştu.
TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ise, “Devlet gücüyle namus ve ahlak dizaynı, totaliter sistemlere özgüdür” dedi.
(İHA)