BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den 'müthiş proje' tahmini

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Toskay Başbakan Erdoğan'ın 'müthiş projesi' ile ilgili öyle bir tahminde bulundu ki!

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, ''Akaryakıttaki vergi yükünü düşürmek, Başbakan Erdoğan'ın açıklayacağı en müthiş proje olur'' dedi.

Toskay AA muhabirine yaptığı açıklamada, benzinin litresini 4,20 kuruşu geçtiğini anımsatarak ''Türkiye bu zamlardan bıktı, artık 'yeter' diyor, ancak Başbakan duymuyor'' görüşünü dile getirdi.

Yüksek vergi yükü dolayısıyla tarım ve sanayinin girdi fiyatlarının yükseldiğini ve halkın satın alma gücünün düştüğünü belirten Toskay, şöyle devam etti:

''Bu iktidara artık 'dur' demek gerekiyor. Bunu da MHP iktidarı ile biz sağlayacağız. Biz çiftçinin mazotundan, gübresinden, tohumundan, fidesinden ÖTV ve KDV'yi kaldıracağız. En azından çiftçinin bir nefes alması lazım. Çiftçinin sulamada kullandığı elektriğin tarifesini de düşüreceğiz.

Bu akaryakıt fiyatları, doğalgaz ve elektrik fiyatlarının hepsini etkileyen bir anahtar niteliğindeki bir araç. Akaryakıttan elde edilen vergi geliri devletin toplam vergi gelirleri içerisindeki çok büyük yer tutuyor. Bu makul ve savunulabilir bir şey değil, ekonomik açıdan da akılcı bir politika değil. Böyle vergi alıp vatandaşın karşısına geçip 'bak ne güzel vergi gelirim var, bütçe az açık veriyor' politikası yanlış.

Başbakan hayali projeler açıklarken akaryakıt fiyatları aldı başına gidiyor. Akaryakıttaki vergi yükünü düşürmek, Başbakan Erdoğan'ın açıklayacağı en müthiş proje olur''