BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,85
ALTIN 2.430,22
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Gökçek'ten CHP'yi karıştıracak iddialar

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 12 Haziran'da seçmenin karşına çıkacak olan CHP'nin milletvekili adaylarıyla ilgili tartışma yaratacak sözler..

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 12 Haziran'da seçmenin karşına çıkacak olan CHP'nin milletvekili adaylarıyla ilgili tartışma yaratacak sözler söyledi. 

Tv8'de Ankara Temsilcisi Erkan Tan'ın hazırlayıp sunduğu Erkan Tan ile Bşkent'ten programına bugün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek konuk oldu.

"Kılıçdaroğlu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacak, karşıma rakip çıkacak" diyen Gökçek, programda iddialarını şöyle sürdürdü:

"Gerçekten CHP uzmanıyım. Kılıçdaroğlu konusunda benim kadar bilgi sahibi olan başka biri olduğunu sanmıyorum. Ne Baykal ne Önder Sav kalmış. Parti Gürsel Tekin'in eline geçmiş vaziyette. Seçimden 6 ay sonra kendisi geçecek Genel Başkanlığa. Kılıçdaroğlu'na güle güle diyecek. Sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne aday olacak Kılıçdaroğlu. Gürsel Tekin'e de Baykal gibi oyun yaparlarsa bilemem tabii. Onun dışında Gürsel Tekin'i yıkmak mümkün değil. İl başkanlarının 39 tanesini aday yapmadılar. Aday olmak istiyorlardı; ama olmadı. İstifa ettiler."

TEKİN YENİ GENEL BAŞKAN

"Eskisi Atatürk'ün CHP'si, yenisi Kılıçdaroğlu'nun CHP'si. Seçimden sonra da Tekin'in CHP'si olacak. Bu yeni CHP'nin eski CHP ile alakası yok. Dün bir TV kanalında izledim. Bursa İl Başkanını da atmışlar görevden. 'Niye?' diye soruyorlar, 'Atatürkçü, halkçı olduğum için attılar' diyor. Atatürk'ün CHP'si değil artık yeni CHP. Listenin içerisinde bir yığın Ergenekoncu var, her türlü şey var. Eğer Tuncay Özkan CHP'ye girerse başkan odur dedim; ama benim tanıdığım Gürsel Tekin koymazdı ve bir CHP uzmanı olarak da dediklerim çıktı. Mecliste de bir Ergenekon yapılanması yaratmak istiyor olabilirler."

BENİM ANKETLERİN YANLIŞ ÇIKMAZ

"AK Parti'nin listesini mükemmel buluyoruz. Son derece kuvvetli kadro ile geldiler. Seçimlerden açık ara farkla çıkacağız. Realite bu, yüzde 60 AK Parti çıkacak. Benim anketlerim pek yanlış çıkmaz."