BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'de bir liste istifası daha

Şanlıurfa Milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz partisinden istifa etti

Abone ol

12 Haziran'da yapılacak olan seçimlerde liste dışı kalan ve eşi MHP 2. sıra adayı olan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz AK Parti'den de istifa etti.

İstifasını AK Parti Genel Merkezi'ne verdiğini söyleyen Özyavuz, "Liste dışı kaldıktan sonra eşimin MHP'den aday olmasıyla AK Parti'de kalmamın etik olmayacağını düşünerek istifa ettim. Seçimlere kadar olan vekilliğimi bağımsız olarak sürdüreceğim" dedi.

EŞİ FARKLI BİR PARTİDEN ADAY

11 Nisan'da AK Parti listelerinin açıklanmasının ardından 9 vekil çıkarılan Şanlıurfa'da 6 ismin çizilmesi ile kentte başlayan liste depremi devam ediyor. Daha önce partisinden istifa edip bağımsız aday olan Zülfikar İzol'un ardından, liste dışı kalan Çağla Aktemur Özyavuz da istifasını açıkladı.

Geçmiş dönemde AK Parti'den Harran Belediye başkanlığı görevinde de bulunan eşi İbrahim Özyavuz'in MHP Şanlıurfa 2. sıra adayı olmasının ardından Çağla Aktemur Özyavuz, istifasını verdi. Liste dışı kalmasına şaşırdığını ve eşinin farklı bir partiden aday olmasının ardından istifa kararı aldığını söyleyen Özyavuz, İstifa dilekçemi genel merkeze sundum. Bundan sonra seçimlere kadar devam edecek olan milletvekilliğimi bağımsız olarak sürdüreceğim" diye konuştu.

Listelerin açıklanmasından sonra ilk olarak AK Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol AK Parti'den istifa etmişti.