BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li başkanın başı alkolle dertte!

İçişleri Bakanlığı Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen ve bir kişinin alkol koması sonucu ölümüne neden olan festivalle ilgili soruşturma başlattı

Abone ol

İçişleri Bakanlığı Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ekim 2010'da düzenlenen ve 1 kişinin alkol komasına girerek hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan Octoberfest (Hasat Bayramı Festivali) ile ilgili soruşturma açtı.

Bakanlık, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne müfettiş gönderdi. Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ücretsiz bira dağıtmak, alkole teşvik etmek ve ölüme sebebiyet vermekle suçlanıyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, görevdeki 2 yılının değerlendirmesini yaptı. Antalya Kültür Merkezi'nde halka açık toplantı yapan Akaydın, yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı. Akaydın konuşması sırasında kendisine yönelik eleştirilere de cevap verdi. Eleştiri aldığı konulardan birisinin geçen ekim ayında ikincisi düzenlenen Almanların ünlü bira festivali Octoberfest olduğunu hatırlatan Akaydın, bir kişinin ölümüyle sonuçlanan Hasat Bayramı'yla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açıldığını söyledi. Bakanlığın görevlendirdiği müfettişin dün görev başladığını anlatan Akaydın, bedava bira dağıtmak. alkole teşvik etmek ve ölüme sebebiyet vermekle suçlandığı bilgisini paylaştı.

Octoberfest'i 2 yıldır düzenlediğini ifade eden Akaydın, etkinliğin iddia edildiği gibi bira festivali olmadığını savundu. Festivali geçen yıl 45 bin kişinin ziyaret ettiğinin altını çizen Akaydın, yılda 2,5 milyon Alman turist ağırlayan Antalya'da turizm çekiciliğini artırmak için düzenlenen bir festival olduğuna değindi. "İnşallah başımıza bir iş gelmez" diyen Akaydın, festivali devam ettirme konusunda ısrarcı olduğunu dile getirdi.

"BEDAVA BİRA DAĞITILMADI, İÇMESİNİ BİLMİYORSA BU ONUN SORUNUDUR"

Festivalin belediye tarafından düzenlenmediğini belirten Akaydın, kendisini şu sözlerle savundu:

"Ben belediye başkanı olarak Alman Konsolosu ile birlikte açılışını yaptım, bir firma düzenledi her şeyi. Bira satılmışsa satılmıştır, parası ile satılmıştır. Bedava bira dağıtılmadı. İkincisi, bira içerek sarhoş olmak isteyen varsa o bölgeye 200 metre mesafe uzaklıkta, Antalya'nın her tarafında her türlü içkiyi içmeye imkanı var. Şimdi suçlamalar şu; bira fiyatında promosyon yaparak halkı tüketime teşvik etmek. Alakası yok. İkincisi ücretsiz bira dağıtmak. Hayır ücretsiz dağıtılmadı. Üç, adam ölümüne sebebiyet vermek. Bir adam içmesini bilmiyorsa evinde veya restoranda alkol komasına giriyorsa bu onun sorunudur. Ya da bu sorumluluktan kaçmak isterseniz tüm ülkede içki satışını yasaklamanız lazım. Ama ne olur o zaman biliyor musunuz? İranlı ve Arap turistler geliyor, gibi bizim hemşerimizde başka ülkelere içki içmeye giderler. İranlılar Antalya'ya bunun için geliyor. Bunun adı da özgürlük turizmi. Böyle bir şey ister misiniz Atatürk'ün Türkiye'sinde?"

Akaydın, festival sırasında ölen gencin hayatını alkolden yitirmediğini, gerçek ölüm sebebinin adli tıp raporunda yer aldığını, ancak saygın bir ailenin çocuğu olduğu için kendisinin bunu ifade etmesinin doğru olmadığını kaydetti. Akaydın, Türkiye'de festival yaptığı için yargılanan ilk belediye bakanının da kendisi olduğunu iddia etti.

BAYKAL KATILMADI

Mustafa Akaydın'ın iki yılını anlattığı toplantıya CHP'lilerin ilgi göstermediği dikkat çekti. Başta Deniz Baykal olmak üzere milletvekili adaylarının çoğu ve CHP İl Başkanı Özer Ülken toplantıya iştirak etmedi. Akaydın'ı CHP milletvekili adayları Gürkut Acar, Yıldıray Sapan, Alican Deveci ve Sevgi Doğan dinledi. Mustafa Akaydın, herkesi olduğu gibi Deniz Baykal'ı da bizzat davet ettiğini aktardı. Akaydın gazetecilerin konuyla ilgili sorusuna, "Niye katılmadıklarını o kişilere soracaksınız. O sorunun muhatabı ben değilim. 15 gündür bütün şehri davet ettim. Onun ötesinde herkese davetiye gönderdim. 'Hasyurt beldesi çok önemli oraya katılmam gerekir' dedi. Ben de 'siz bilirsiniz' dedim. Soruyu muhatabına sorun. Antalya için her şeyi bu ekibimle beraber dört elle yapıyorum. Buraya gelip beni yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim. Gelemeyenler için yorum yok. Hasyurt önemli bir belde" cevabını verdi.