BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,60
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Başbakan'a çifte suç duyuru!

YGS ile ilgili yapmış olduğu açıklama Başbakan'ın başına dert olacağa benziyor. Erdoğan hakkında bugün çifte suç duyurusu yapıldı.

Abone ol

CHP PM üyesi Mahmut Tanal ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP PM üyesi avukat Mahmut Tanal'ın suç duyurusu şöyle;

“Yüksek öğrenim geçiş sınavı nedeni ile skandal şifreleme olayı kamu oyuna yansımıştır.

YGS 'deki şifreleme nedeni ile kamu oyunda sınava giren öğrenci ve velileri tarafından büyük bir tepki ile karşılandığı için demokratik hakkı olan taleplerini çeşitli etkinlikler şekilde dile getirerek yürüyüşler yapmışlardır.

Şüpheli Recep Tayyip Erdoğan’ın demokratik tepki hakkı olarak yapılan yürüyüşleri hazedemeyerek, karşılarına bizde beşbin genci koyarız ama şeklinde, gemilim yaratan ve şiddet çağrıştıran açıklaması, TCK madde 214 uyarınca suç işlemeye tahrik kapsamındadır.

TCK Madde 214:Suç işlemek için alenen tahrikte bulunan kişi, altı aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır demektedir.

Bu açıdan, Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasında tehlike suçu söz konusu olduğundan TCK Mad.214 uyarınca şüpheli hakkında soruşturmanın icrası ile cezalandırılmasını arz ederim”

İKİNCİ SUÇ DUYURUSU

Türkiye Gençlik Birliği üyeleri ise YGS protestolarını değerlendirirken kullandığı sözlerle, ''halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama'' suçlarını işlediği iddiasıyla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

TGB Ankara il yöneticisi Nadir Temeloğlu, beraberindeki birlik üyeleriyle adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, Başbakan Erdoğan'ın, ''Onlar YGS sınavının karşısında tavır ortaya koyduklarını açıklarken, biz de kalkarız onların karşısına 5 bin, 10 bin tane genci koyarız'' dediğini anımsattı.

Başbakan Erdoğan'ın, ''hak arayan lise öğrencilerinin karşısına kendi yandaşlarını koyarak, toplumda meydana gelecek kutuplaşmanın faili olduğunu'' iddia eden Temeloğlu, Erdoğan'ın bu sözlerle suç işlediğini ileri sürdü.

Zaman zaman sloganlar atan TGB üyeleri, açıklamanın ardından suç duyurusu dilekçelerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiler.