BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,95
ALTIN 2.425,77
HABER /  SPOR

MHK'de şaşırtan gerçek! 20 yıldır aynı isimler

2000 yılından bu yana 14 kez değişen MHK'de tam 10 başkan görev aldı. Yusuf Namoğlu 3, Zekeriya Alp ve Sabri Çelik 2 kez başkanlık görevi yaptı. Hikmet Öksüzoğlu, Ünsal Çimen, Metin Tokat, Zihni Aksoy, Turgay Güdü ve Alican Lakot, 4 yönetimde yer aldı.

Abone ol

Müthiş bir zirve yarışı yaşanan Süper Lig'de bitime tam 16 hafta kaldı. Spor camiası çekişmeli şampiyonluk yarışında hakemlerin önemli faktör olacağını dile getiriyor. Akşam'ın aktardığı habere göre; 2000 yılından bu yana tam 14 kez Merkez Hakem Kurulunun başkanlık koltuğu değişti. Bu koltuğa tam 10 farklı isim oturdu. Bu dönemde Yusuf Namoğlu 3, Zekeriya Alp ve Sabri Çelik 2 kez başkanlık görevi yaptı.

Üyelikten başkan olan var
2 kez başkanlık koltuğuna oturan Sabri Çelik, 2 kez de yönetim kurulu üyesi olarak MHK'de görev yaptı. 1 kez başkan olan Oğuz Sarvan da iki farklı yönetimde yer aldı. Şu an MHK Başkanı olan Serdar Tatlı da 2 farklı yönetimde üye olarak görev aldı. Bu dönemde başkanlık yapan Mustafa Çulcu da 1 yönetimde yer aldı. 2000'den bu yana MHK yönetimlerinde tek kadın üye ise Lale Orta oldu.

Birden fazla görev aldılar
MHK, başkan hariç 8 üyeden oluşur. 2000 yılından bu yana tam 28 isim birden fazla yönetimde görev aldı. Hikmet Öksüzoğlu, Ünsal Çimen, Metin Tokat, Zihni Aksoy, Turgay Güdü ve Alican Lakot 4 yönetimde yer aldı. 3 yönetimde yer alan isimler ise Erol Ersoy, Yüksel Okçuoğlu, Mahmut Çetiner, Mevlüt Güzel, Murat Ilgaz, Kadir Tozlu ve Bedri Dölkeleş. 15 isim ise 2 farklı yönetimde aldı. 37 isim ise Merkez Hakem Kurulu listesinde bir kez görev yaptı.