BIST 9.891
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.460,00
HABER /  POLİTİKA

Mevlüt Çavuşoğlu: S-400'ler için ABD ile ortak çalışma grubu oluşturuldu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''S-400'ler için ABD ile ortak çalışma grubu oluşturuldu, teknik görüşmeler başladı'' açıklamasında bulundu.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2020 yılına ilişkin dış politika değerlendirme toplantısında konuştu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı; "Seneye AB ile ilişkilerimizin daha pozitif ortamda yürütülmesi için biz hazırız. AB'nin de hazır olmasını bekliyoruz. (Doğu Akdeniz'de) Bize rağmen bir şey yapılamayacağını herkese gösterdik. Ne yapabileceğimizi dost da düşman da gördü. 2020'de de önceliğimiz diplomasi oldu, ama tıkandığı yerde sahaya indik, tekrar diyaloğun ve diplomasinin önünü açtık.''

S-400 krizinde yeni gelişme
Türkiye'ye yönelik S-400 yaptırımlarını hayata geçiren ABD'den önemli bir adım geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptırımları ele almak için çalışma grubu kurulması teklifi geldiğini söyledi. Türkiye'nin teklifi kabul ettiğini ve teknik düzeyde görüşmelerin başladığını açıkladı.

"ABD ile S-400 konusunda Ortak Çalışma Grubu kurulmadı''
Bakan Çavuşoğlu, bugünkü toplantının kapalı bölümünde "ABD ile S-400 konusunda Ortak Çalışma Grubu kurulmadı. Teknik görüşmeler var.” dedi. "Türkiye ile ABD makamları arasında yaptırımlar konusunda teknik seviyede bir Çalışma Grubu kurulacağını" söyledi. 

PKK ve FETÖ
''2020'de terörle mücadelede hız kesmedik.'' diyen Çavuşoğlu, ''PKK ve FETÖ'ye karşı duyarlılığın farklı ülkelerde arttığını görüyoruz. Bu yıl 9 FETÖ okulu kapatıldı, 3'ü devralındı. Bir tanesi de kamulaştırıldı.'' şeklinde konuştu.