BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.423,70
HABER /  GÜNCEL

Mevlüt Bey kimdir kim oynuyor? Hacı Bayram-ı veli Mevlüt Bey tarihte kimdir?

TRT ekranlarında bu akşam yepyeni bir dizi başlıyor. Anadolu’da İslamiyet’in filizlenmesinde büyük emeği olan Hacı Bayram-ı Veli’nin hikayesini anlatan dizi Hacı Bayram-ı Veli 1. bölümü ekrana gelecek. Dizinin konusu kadar oyuncu kadrosu da merak ediliyor. Peki Hacı Bayram-ı Veli dizisinde Mevlüt Bey kimdir, tarihte Mevlüt Bey nasıl öldü, Mevlüt Bey kim oynuyor?

Abone ol

Birbirinden iddialı dizilere ev sahipliği yapan TRT 1'de bu akşam çok özel bir dizi daha ekran macerasına başlayacak. Anadolu’da İslamiyet’in filizlenmesinde büyük emeği olan Hacı Bayram-ı Veli'nin hayat hikayesi olan dizi Hacı Bayram-ı Veli'nin konusu ve oyuncu kadrosu merak konusu oldu. Peki  Hacı Bayram-ı Veli konusu nedir, kimler oynuyor?  Hacı Bayram-ı Veli  oyuncu kadrosu-isim listesi..

Anadolu’da İslamiyet’in filizlenmesinde büyük emeği olan Hacı Bayram-ı Veli’nin “bildim, buldum, oldum” düsturunu işleyecek ve onun tasavvuf dünyasını ekranlara taşıyacak “Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli”, 11 Şubat Cuma günü  saat 20.00’de TRT 1’de başlıyor!

Hacı Bayram-ı Veli kimdir?

Hacı Bayram-ı Veli, Türk mutasavvıf ve şair. Safevî Tarikâtı büyüklerinden Hoca Alâ ad-Dîn Ali Erdebilî’nin talebelerinden olan Şeyh Hâmid Hâmid’ûd-Dîn-i Veli'nin müridi ve Bayramîyye Tarikâtı'nın kurucusudur. Türbesi, Ankara'da Hacı Bayram Câmii'nin bitişiğinde bulunmaktadır. 

Oyuncu kadrosu, kimler var: 

Burak Sevinç-MOLLA NUMAN

Kara Medrese’nin takdir edilen müderrislerindendir. Başına gelecek olan badirelerden sonra büyük bir manevi arayış içine girecektir. Somuncu Baba ile tanışmasından sonra hayata bakışı değişecektir.

Hüseyin Soysalan- SOMUNCU BABA

Yaşına rağmen dinç ve kuvvetli bir adamdır. Mesleği fırıncılık olduğu için Somuncu Baba olarak anılmaktadır. İnsanlara mesafelidir. Temel düsturu “Şöhret afettir!”

Atakan Yarımdünya- ABDAL MURAT

Abdal Murat, Molla Numan’ın öz ağabeyidir. Ankara ahalisi ona meczup gözüyle bakar. Onun muhabbeti bir tek Somuncu Baba’yadır. Ama gözü her zaman kardeşinin üstündedir.

Sinan Albayrak- MEVLÜT BEY

Mevlüt Bey Peçenek boyuna bağlı bir obanın Yörük beyidir. Obasının iyiliği için uğraşır. Yardımsever, eli açık bir adamdır. Somuncu Baba’nın fırıncıdan fazlası olduğunun farkındadır.

Sena Çakır- AYŞE HATUN

Mevlüt Beyin kızıdır. At biner, kılıç kuşanır, ok atar. Doğru bildiğini söylemekten çekinmez. Molla Numan ile karşılaştıkları andan itibaren oluşan bağ onu da olayların içine çekecektir.

Fırat Topkorur- MOLLA RÜSTEM

Molla Rüstem Kara Medrese’de hocadır. Molla Numan’ın yakın arkadaşıdır. Sermüderris olma hırsı gözünü kör edecek ve Molla Numan’a kurulan tuzaklara ortak olacaktır.

Kemal Başar- ŞEYH MURAT

Engürü ahalisinden geniş bir mürit kitlesi vardır. Şahsi hırsları peşinde koşan kibirli biridir. Molla Numan’ı kuracağı şeytani bir tuzakla alt etmek ister.