BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,10
ALTIN 2.517,76
HABER /  GÜNCEL

Mevlite gelmeyen müezzine dayak

Cami müezzini, sünnet mevlidine gitmediği için düğün sahibi tarafından cami çıkışında dövüldü

Abone ol

Bilecik merkez Şerifpaşa Camii cemaatinden H.Ö., cami müezzini O.Ç.'yi sünnet düğününe davet etti. Müezzin O.Ç., durumu müsait olduğunu ve bir aksilik olmadığı taktirde düğüne geleceğini belirtti. Aynı zamanda Seven Çarşısı Mescidi İmamı A.Ç.'yi de davet eden düğün sahibi H.Ö.,düğün saati geldiğinde davetlileri beklemeye başladı. Düğün saati geldiğinde imam arkadaşını arayan müezzin O.Ç., çocuğunun hasta olduğunu ve hastanede olduğunu söyleyerek kendisinin düğüne gitmesini istedi. Düğüne giden A.Ç., düğün sahibi tarafından geç geldiği gerekçesi ile düğün alanından kovuldu.

Ertesi gün, öğle namazına gelen düğün sahibi H.Ö., namazı kıldıktan sonra cami çıkışında oğlu ile birlikte müezzini beklemeye başladılar. Müezzin O.Ç., şahısları görünce gelemediği için özür dilemek isterken, H.Ö. ve oğlu 'sünnetimize niye gelmedin' diyerek müezzinin üzerine yürüyüp darp ettiler. Burnundan ve yüzünden yara alan müezzin O.Ç., şahıslardan şikayetçi olurken, H.Ö.'nün yıllardır Şerifpaşa Cami'nin cemaati olduğu öğrenildi.

Bilecik Müftüsü Necati Tayyar Taş, 40 yıllık meslek hayatında ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını ve çok üzüldüğünü belirtti. Müezzinnin çocuğu hasta olduğu için mevlide gidemediğini belirten Müftü Taş, "Bu olay bizi çok üzmüştür. Arkadaşımız burada göreve başlayalı da 1 ay olmuştu" dedi.

Türk Diyanet Vakfı Sendikası Bilecik Temsilciliği ise olayı kınayan bir açıklama yaptı. Müezzinin çocuğu aniden hastalandığı için mevlide gidemediğini, cami çıkışında davet sahibi tarafından darp edildiğini belirten Sendika Temsilciliği; "Bilinen yakın tarihimizde Bilecik'te böyle bir olayın yaşanmadığı dikkate alındığında, arkadaşımıza yapılan saldırı daha da önem arz etmektedir. Tek düşüncesi din hizmeti ve toplumdaki sosyal faaliyetlerde yer almak olan din görevlisine yönelik bu haksızlık, din görevlilerini derinden yaralamıştır. Sağduyu ve insaf sahibi cemaati de derinden rencide ettiği açık olan bu müessif hadiseyi maşeri vicdanının izanına ve irfanına havale ediyor, ilgili şahısları nefretle kınıyoruz" şeklinde bir açıklama yaptı.