BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,10
ALTIN 2.515,91
HABER /  POLİTİKA

CHPli Şişmek sordu

CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, hastanelerin ve avukatların alacaklarını sordu.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, üniversite hastaneleri ve avukatların alacaklarının ödenmemesinin nedenini sorarak, ''Bütçe fazla veriyorsa, bu paraların ödenmemesinin gerekçesi, bütçeyi fazla gösterme çabasından mı kaynaklanıyor?'' dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde Şimşek, 2006 yılı ilk 6 ayında, bütçenin fazla vermesinin nedenini öğrenmek istedi. Şimşek, bütçenin, TMSF tahsilatları, Telekom satışı gibi vergi dışı bazı gelirlerinin, gelir kaleminde gösterilerek bütçenin denk bütçe, hatta fazla veren bütçe olarak sunulmasının doğru olup olmadığını sordu.

Üniversite hastaneleri ve avukatların alacaklarının ödenmemesinin gerekçesi hakkında bilgi talep eden Şimşek, önergesinde şu sorulara yer verdi: ''Bütçe fazla veriyorsa, bu harcamaların ödeneği mevcutsa, bu paraların ödenmemesinin gerekçesi, bütçeyi fazla gösterme çabasından mı kaynaklanıyor?

Bütçenin fazla verdiğini iddia ettiğiniz bir dönemde, üniversite hastanelerinin devlet kurumlarına verdikleri hizmetin karşılığını alamaması, avukatların avukatlık ücretlerinin ödenmemesi, öğretmenlerimizin geçim sorunlarının sürmesi, güvenlik hizmetlerinin aksaması gibi olaylarla karşılaşmamız normal midir? Fazla verdiği iddia olunan bütçe hesaplamalarının içinde üniversite hastanelerinin alacakları, avukatlara ödenmeyen avukatlık ücretleri bulunmakta mıdır? Bu paralar bütçenin gider bölümünde gösterilmeyerek ve gelir kalemleri şişirilerek bütçenin fazla verdiğinin tarafınızdan ifade edilmesi, mızrağı çuvala sığdırma çabası mı?''