BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Cavcavden Yıldırıma zeytin dalı

Cavcav, "Aziz Yıldırım'a buradan çağrıda bulunuyor ve dostluk elimi uzatıyorum" dedi.

Abone ol

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile yaşadıkları polemiklerin artık geride kalması gerektiğini belirterek, "Ben yaşça Aziz Yıldırım'dan büyüğüm. Biz babayız, herkesi affederiz. Aziz Yıldırım'a buradan çağrıda bulunuyor ve dostluk elimi uzatıyorum" dedi.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, futbol takımının yeni sezon öncesi düzenlenen dayanışma yemeğinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a kırgınlığının kalmadığını belirten İlhan Cavcav, "Fenerbahçe Kulübü kardeş kulübümüz. Fenerbahçe Kulübü, Türkiye'de herkesin gıptayla baktığı, futbolcusuyla, yöneticisiyle, tesisiyle çok değerli bir kulübümüz. 3 büyük kulübümüz, biz Anadolu kulüpleri için futbolcu satışından dolayı ayrı yeri olan kulüpler. Ben yaşça Aziz Yıldırım'dan büyüğüm. Biz babayız, herkesi affederiz. Bilerek hiçbir insan hata yapmaz. Hatalı olduğumu kesinlikle kabul etmiyorum. Fenerbahçe Kulübü'nün başta sayın Aziz Yıldırım olmak üzere bütün yöneticilerini, 2. haftada oynanacak olan Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçına davet ediyorum. Hatta bir gün önce gelirlerse, onları Ankara'da en iyi şekilde misafir ekmekten onur duyarız. Gençlerbirliği olarak biz her zaman dost elini uzatan bir kulübüz. Benim hiç kimseyle kırgınlığım olamaz" diye konuştu.
Daha önce yaşanan polemiklerin artık geride kalması gerektiğine inandığını ifade eden İlhan Cavcav, "Ufak tefek olan ve bazı yanlış anlaşılan hataları artık aramamak lazım. Eskilere değinmenin hiçbir anlamı yok. Günah altından kürkte olsa hiç kimse kabul etmez. Geleceğe bakmak daha olumlu. Büyük kulüplerimiz Türk futbolunun lokomotifidir. Bize öncülük etmeleri gerekir. Türk futbolu ve takımlarımız için görüşmemiz gereken çok önemli konular var, oturup bunları konuşmalıyız" dedi.

Ligin ikinci yarısında İstanbul'da oynanacak olan Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçı için Şükrü Saraçoğlu Stadı'na gelmeyi düşündüğünü kaydeden İlhan Cavcav, "Fenerbahçe seyircisinin tepkisinden çekinmiyorum. Şükrü Saraçoğlu Stadı'na neden gitmeyeyim? Sonuçta harbe değil, spor yapmaya gidiyoruz. Spor kardeşliktir. Bu kardeşlik davası içinde yarın bir gün Fenerbahçe Kulübü'nün değerli başkanı Ankara'ya geldiği zaman Gençlerbirliği taraftarı Aziz Yıldırım'ın aleyhinde bağırmasından sorumlu kişi ben olurum. Böyle bir şeye izin vermem. Fenerbahçe'nin büyük taraftarının da aleyhimde tezahürat yapacağı ihtimalini vermiyorum. Ben de iki kulüp arasındaki ilk maçın Ankara'da olması nedeniyle sayın Aziz Yıldırım'a çağrıda bulunuyor ve dostluk elimi uzatıyorum" ifadelerine yer verdi.