BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,11
ALTIN 2.513,49
HABER /  POLİTİKA

MHP Zapsuyu eleştirdi

MHP'li Şandır'a göre, AK Parti hükümeti, Fiskobirlik yönetimi kan davası güdüyor.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, ''AKP hükümeti, Fiskobirlik yönetimi ile adeta kan davası gütmektedir'' dedi. Şandır, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yılki mahsulün bedelleri henüz bütünüyle ödenmeden 650 bin ton rekolte beklenen yeni mahsul fındığın hasat edilmeye başlandığını belirterek, ''fındık çiftçisinin perişan, çaresiz ve öfkeli bir bekleyiş içerisinde'' olduğunu kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından 3,5 YTL'ye mal olan fındığın fiyatının 2 YTL'ye düştüğünü öne süren Şandır, ''fındığın 8 milyon Karadenizli için bir ölüm, kalım ve onur meselesi olduğunu'' vurguladı. Yaşananların ardından fındığın değersiz bir mal haline dönüştüğünü öne süren Şandır, ülkenin bu süreçte milyarlarca dolar kaybedeceğini bildirdi.

Şandır, hükümetin Fiskobirlik'i ele geçirmeye çalıştığını savunarak şunları kaydetti: ''AKP hükümeti, Fiskobirlik yönetimi ile adeta kan davası gütmektedir. Kurumu bitirmeye veya yerine başka bir kuruluşları ikame etmeye çalışmaktadır. Her ne pahasına olursa olsun Fiskobirlik'i teslim almayı, olmazsa fındığı ve çiftçiyi bitirmeyi göze almış görünmektedir. Bu sebeple tüm Karadeniz insanı ile kavga etmektedir.

Meydanlar 100 binlerce vatandaşın isyanı ile inlemesine rağmen hükümet bir adım geri atmakta inat etmektedir. Hatta sayın Başbakan, Ordu ilinde yapılan mitingi Diyarbakır'daki PKK isyanı ile bir tutmaktadır. Başbakan, fındık çiftçisi ile kimin adına ve kimlerin çıkarı için kavga yapmaktadır? Kim bu Cüneyd Zapsu?

Başbakana bağlı bir danışman mı yoksa bir müstemleke valisi mi? Başbakana hakaret etmek, Dışişleri Bakanı'nı yok saymak, Türkiye adına açık gizli görüşmelerde bulunmak yetkisini nereden alıyor? Cüneyd Zapsu, ABD'nin Türkiye büyükelçisi mi?'' Mehmet Şandır, fındık çiftçisinin yok edildiğini ve Türk çiftçisinin üretimden uzaklaştırıldığını da öne sürdü.