BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.436,24
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji'den kuvvetli don uyarısı

Türkiye, yeni soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Meteoroloji, üreticileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Abone ol

Meteoroloji'den don uyarısı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın özellikle Marmara'da etkili olacağını belirtirken, ürüticileri don olaylarına karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15-16 Mart gecesi Marmara'nın Kuzeybatısı ile Güneydoğusu (Bursa), Ege'nin iç kesimleri, Akdeniz'in kuzeybatı (Burdur ve Isparta) kesimleri, Orta Karadeniz ve kıyı kesimleri hariç Batı Karadeniz'de ve İç Anadolu'da hafif, yükseklerde orta kuvvette görülecek.

16-17 Mart gecesi, Marmara Bölgesi'nin kuzeybatısı ile doğusu, Ege ve Akdeniz'in iç kesimleri, doğu kıyıları hariç Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da hafif, yükseklerde orta kuvvette yaşanacak.

17-18 Mart gecesi, Marmara Bölgesi'nin kuzeybatısı ile güneydoğusu (Bursa), Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimleri, doğu ve orta kıyıları hariç Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da hafif, yükseklerde orta kuvvette ve 18-19 Mart gecesinde ise Ege ve Akdeniz'in iç kesimleri, doğu ve batı kıyıları hariç Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da hafif, yükseklerde orta kuvvette don olayı beklendiği kaydedildi.

Tarımsal faaliyetin olduğu bu bölgelerde mevsim normalleri üzerinde gerçekleşen sıcaklıklar nedeniyle erken çiçeklenme ve meyve teşekkülü dönemindeki meyve, sebze ve fide üreticileri ile serada üretim yapan yetiştiricilerin gerekli tedbirleri almaları istenirken, don durumu hakkında daha detaylı bilgi için en yakın meteoroloji müdürlüğüne başvurulması istendi.

Açıklamada; 2 m siper içi sıcaklığına göre bitkiler için don sınıflandırması; hafif don 0 °C ile -2.2 °C, orta kuvvette don -2.2 °C ile -4.4°C, kuvvetli don ise -4.4 °C'den daha düşük olacak şekilde olduğu belirtildi.