BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.425,79
HABER /  POLİTİKA

Belediye personeli kamuya aktarılıyor

Yaklaşık 6,5 saat süren Bakanlar Kurulu sonrası açıklama Çiçek'ten geldi. İşte Kurul'da alınan o kararlar;

Abone ol

Başbakanlık Merkez Bina'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantı yaklaşık 6 saat 15 dakika sürdü. Toplantı sonrası açıklama hükümet sözcüsü Cemil Çiçek'ten geldi.

Cemil Çiçek, toplantıda Elazığ depreminin toplantıda değerlendirildiğini açıkladı ve 'Devlet tüm imkanlarını kullanacak.. Konut yapımı için ve büyük-küçükbaş havyanlarını kaybeden vatandaşlarımızın masraflarının Maliye tarafından karşılanması kararlaştırıldı' dedi.

7 VAKIF ÜNİVERSİTESİ

Çiçek ayrıca, YÖK'ün talepleri doğrultusunda 7 vakıf üniversitesinin kurulmasının da görüşüldüğünü söyleyerek, 'Gündemimizde Avrupa Birliği uyum paketleriyle ilgili düzenlemeleri görüştük, çıkarılması gereken yasalar üzerinde çalıştık' dedi..

Birleşen ve kapatılan belediyelerle ilgili düzenlemelerin de görüşüldüğü toplantıda Çiçek, 'Fazla istihdam konusu belediye bütçelerine ciddi bir yük getiriyor. İçişleri Bakanlığımız, fazla istihdam olan personelin, kamu kurumlarına aktarılması konusunda, ilgili bakanımız Hayati Yazıcı ile çalışmaları olacak' dedi.

Çiçek, belediyelerde 15 bin fazla istihdamın olduğunun da altını çizdi.

Ermeni iddialarıyla ilgili Erdoğan'ın ABD gezisinin iptal olup-olmadığı sorusu için de Çiçek, 'Başbakanın bu ülkeye gezisi iligili değerlendirmeler sürüyor' dedi..

DİYARBAKIRSPOR KONUSU

Yaklaşan Nevruz Bayramı ve Diyarbakırspor'un ligden düşürülmesi tehlikesiyle karşı karşıya kalması sorusuna de Çiçek, 'Spor barış ve kardeşliği amaçlar, bunun dışını çıkılırsa farklı tehlikeler ortaya çıkacaktır. Dileğimiz Diyarbakırspor'un Süper Lig'de kalmasıdır. Herkes soğukkanlılık içinde bu durumu değerlendirmelidir' dedi.

Çiçek bu konuda kararı hükümet değil Futbol Federasyonu'nun alacağını söyledi..