BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,82
ALTIN 2.424,55
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursalı şampiyonlara Meclis'ten ödül

TBMM Başkanı Şahin Avrupa'da büyük başarılara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı'nı ödüllendirdi.

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Güreş takımının ‘Avrupa Kulüplerarası Serbest Güreş Şampiyonası’nda elde ettiği şampiyonluktan dolayı Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ’a onur plaketi verdi.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in verdiği plaketi onurla alan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, mutluluğunu ifade ederek, güreşçilerle gurur duyduğunu belirtti. Elde ettikleri başarı sayesinde Türk Milli takımına sporcu göndermek adına önemli bir mesafe katettiklerini kaydeden Karadağ, “Sporcularımız özverili bir şekilde çalışarak bu başarıyı kazandılar. Bizim için önemli olan bu sporcuların milli takımda yer alıp ülkemizi gururla temsil etmesidir. Genç sporcularımızın başarılarının devamının geleceğine inancım sonsuz” şeklinde konuştu.
Aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Güreş Antrenörü Ahmet Gürhan ile Avrupa’da şampiyon olan sporculardan Tevfik Odabaşı ve son iki yılda dünyanın en genç ve başarılı sporcusu ünvanını kazanan Ahmet Peker de onur plaketlerini, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in elinden aldı.

Öte yandan TBMM’nin 90. kuruluş yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen ‘TBMM 90. Yıl TÜRK-PA Kupası Uluslararası Güreş Turnuvası’na da Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün 4 sporcusu katıldı. İstanbul Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen turnuva sonucunda mücadele eden milli takım, serbest kategoride Azerbeycan’ın ardından 2. olurken, grekoromende birinci oldu. Milli takımda güreşen Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcuları 55 kiloda Ahmet Peker, 60 kiloda Ersin Çetin, 74 kiloda Serdar Çatal ve 84 kiloda Hakkı Ceylan Bursa’yı gururla temsil ettiler.