BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.424,80
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Nazilli'de beyaz bayrak sevinci

Nazilli'de öğrenciler için temiz ve sağlıklı bir çevre oluşturan okullara "beyaz bayrak" verildi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 2006 yılında başlatılan ‘Beyaz Bayrak’ projesi kapsamında Nazilli’de 3 okula daha ‘Beyaz Bayrak’ verildi.

Ödül töreninde konuşan Latife Hanım Anaokulu Müdüresi Hilal Pamukoğlu, “Temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamak her birey için anayasal bir haktır. Okullar çevrelerinde sosyal ve kültürel faaliyetlere öncülük etmeli çevrenin eğitim ve kültür merkezi olmalıdır. Toplum sağlığını korumak ve geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış nesiller yetiştirmek, kamu kurum ve kuruluşlarının en önemlisi okullarımızın asli görevleri arasındadır. Beyaz bayrak projesinin amaçları arasında okulların belli kriterler esas alınarak denetlenmesinin verimli olacağı, böylece okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir. Bizler latife hanım anaokulu olarak bu projeye başvurduk. İlimiz sağlık ve milli eğitim müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyonca belirlenen kriterlere göre denetlendik. Bu ödül öğrencilerimizi velilerimizi okul çalışanlarını çok mutlu etti” dedi.

TEMİZLİK İMANDANDIR
AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk de, ‘Temizlik imandandır’ sözünü hatırlatarak, “Bu temizlikle ilgili ilçemizde 3 güzide okulumuz temizlik ve sağlık açısından kendilerini ispatlayarak temiz okul sağlıklı okul anlamına gelen Beyaz Bayrak’ı almaya hak kazandılar. Biz hükümet olarak sağlıklı okullara yapmaya çalışıyoruz. Biz göreve geldiğimizde 7 katrilyon olan Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini 28.2 katrilyon çıkararak Devletimizin bütçesinin en büyük bütçesi oldu. Bu bütçe ile güzel okullar yapıyoruz. Ayrılan bütçeden Nazillimize güzel bir Anadolu Lisesi yaptık ve yeni okullar yapıyoruz. Liselerimizi Anadolu Lisesi yaparak onları yeniden kazandırdık. Yeni Anadolu Liseleri ve Fen Liseleri yapma konularında çalışmalarımız devam ediyor. Projelerimiz devam ediyor yeni yapmak istediğimiz proje ile Polis Okulumuzun kapasitesini iki katına çıkarmak istiyoruz. Sayın Bakanımız Nimet Çubukçu ile görüşmemizde siz Fen Lisesi binasını yapın bizde iznini vereceğiz dedi. Şuanda binamızı yapacak hayırsever vatandaşlar arıyoruz. Bu binayı yapmak için 2 Milyon TL gibi bir para gerekiyor. Nazilli’de herkes elini taşın altına atmasını ya kendi destek versin ya da destek verecek birilerini bulsun. Bazı kurumlarla görüşüyoruz ama sonuca gidemedik. Sonuca ulaşırsak Nazilli’ye Fen Lisesini kazandıracağız. 6 yaş gurubu eğitim artık zorunlu hale getiriliyor. 7 yıllık eğitim değil. 6 yaşından itibaren okul öncesi eğitim de sorunlu hale getirilecek. Bu yasal bir düzenlemeydi” diye konuştu.

OKULÖNCESİ EĞİTİMDE YÜZDE 90 BAŞARI
Temizlik ve düzen konusunda öğretmen, öğrenci ve velileri koordineli bir şekilde çalışmaya davet eden Kaymakam Yıldız ise, “Okul öncesi eğitim Türk toplumunun çok önem verdiği bir konu, Özellikle Nazilli’de bu okul öncesi eğitime verilen önem oranlara yansıdığında çok belli ediyor. Nazilli’de 6 yaş gurubunda yüzde 90 olan oranımız çağdaş ülkelerin ortalamalarına en yakın seviyede, hedefimiz yüzde 100’e ulaşmaktır. Türkiye gelişmiş ülkelere nazaran ortalaması yüzde 30’lara varan düşük bir seviyede. Nazilli olarak Aydın ilinin ortalamalarının çok üstünde bir seviyedeyiz. Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Genel Müdürü ile yaptığımız görüşmeler oldu. Devlet Karayolu kenarına Bölge Trafiğin karşısına büyük bir anaokulu daha yapacağız. 250 kişilik olacak bu okul ile ortalamayı yüzde 100’e çıkaracağız. Okullarda sayıyı artırmak önemli değil, kaliteyi elden bırakmamalıyız. Burada bugün kalitesini ve temizliğini ispatlamış olan anaokulumuza Beyaz Bayrak’ı vereceğiz. Nazilli kalitenin ve zenginliğin şehri olma yolunda ilerliyor, bunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca Beyaz Bayrak alınmasıyla bitmiyor her zaman temiz olunmalı ve düzenli olunmalıdır. Yoksa herhangi bir denetimde Beyaz Bayrak elinizden alınabilir. Duyarlılık gösteren Öğretmen, Öğrenci ve Velilerimize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Beyaz Bayrak almaya hak kazanan 3 okula bayrak ve belgeleri teslim edildi.