BIST 10.213
DOLAR 32,26
EURO 34,91
ALTIN 2.443,27
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Durak'ın serveti başına bela oldu

MHP'li Belediye Başkanı Durak ile MHP'li Meclis Üyesi Tuncel arasındaki kavga büyüyor. İşte Durak'ın başa bela serveti;

Abone ol

Adana'da 260 bin dolar rüşvet pazarlığının yapıldığı iddia edilen kaseti Büyükşehir Belediye Meclisi'nde dinletmesinden sonra Belediye Başkanı Aytaç Durak ile karşı karşıya gelen MHP Meclis Üyesi Mustafa Tuncel, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. MHP Meclis Üyesi Tuncel, Büyükşehir Durak'ın 'ipliğini pazara çıkaracağını' ileri sürdü.

Uzun yıllardır Aytaç Durak ile dostlukları bulunmasına rağmen neden bugün karşıya kaldıklarına ilişkin bir soru üzerine MHP'li Tuncel, bunun doğru olmadığını söyledi. İki yıl önce yapılan bir TV programında kendisine Durak ile ilişkilerinin sorulduğunu dile getiren Tuncel, "Orada Aytaç Durak ile arkadaş ve dost değilim. Arkadaş olarak da güvenmem, dedim. Ama siyaseten birlikteliğimiz oldu. Durak, MHP'ye geçtikten sonra bana tavrı değişmeye başladı. Bunun sebebini ben biliyorum, ama şimdi açıklamak istemiyorum. Kendisi bunu cevaplasın." dedi.

DURAK'IN OĞLU GÖLGE BAŞKAN

Başkanın oğlu Gökhan Durak'ın fiili olarak belediyeyi yönetmeye başladığını savunan Tuncel, "Kendi değil, oğlu aday olsun. Çıksın görelim. Seçilebiliyorsa idare etsin. Ama babasının vesayeti altında, belediyeyi yönetmeye kalkarsa bu son derece yanlış olur. Oğlu babasını vesayet altında tutuyor. Onun direktifleriyle işleri yürütmeye başladı. Bunu ben fark edince, Durak'ı da takip etmeye karar verdim. 'Acaba bu ne yapıyor?.. Ayrışmamızın temelinde yatan sebepler bunlar. Bu cevaptan herkes tatmin olmayabilir. Ama herkesi tatmin etmek zorunda değilim." açıklamasını yaptı.

Gittiği umrede 8 gün kaldığını ve döndüğünde kendisine komplo hazırlandığını ileri süren Tuncel, şunları söyledi: "Durak'ın oğlu, kendi ve ismini vermeyeceğim birkaç kişi bu tezgahı kurmuşlar. Benim belediyedeki ve meclis üyeleriyle olan yakınlığımı önlemek ve 'meclisi böl, parçala yönet' formülüyle dize getirmek istiyor. Durak, 'İmar Partisi kuruldu' diyor. Ben de O'na 'İmar Partisi'nin başkanı Mustafa Tuncel olarak gösteriliyor. Sen bunu bilerek mi söyledin' diye sordum. Durak, 'Evet bilerek, söyledim' cevabını verdi. Anladım ki bu bir komplonun parçasıdır."

BU GİDİŞLE İMAR PARTİSİ KURACAĞIM

İmar Partisi'nin kötü bir şey olmadığını ve bu gidişle bu isimle bir parti kuracağını ifade eden Tuncel, bu ismin kamuoyunda çok etkili olacağını belirtti. Başkan Durak'a, "Ben İmar Partisi başkanıyım, sen nesin?" şeklinde sorduğunu hatırlatan Tuncel, şöyle devam etti: "Bu kez (Durak) 'gerçek İmar Partisi başkanı benim' demeye başladı. Orada bu sökmeyince, bir gün sonra meclise kaset getirdi. Kasette benim ismimin olmadığını herkesten iyi biliyorum. Ama bütün meclisi töhmet altında bırakmak için kasetin hiç işe yaramayan 4 dakikalık bölümünü dinletti. Ben de kasetin tamamını dinletmesi için müdahale ettim. Bütün meclisi töhmet altında bırakıp, kendisine bağlamak için komplo hazırlamıştır."

MHP'Lİ ÜYEDEN DUDAK
UÇUKLATAN İDDİALARI HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

İPLİĞİNİ PAZARA ÇIKARACAĞIM

Durak aleyhine suç duyurusunda bulunacağına dikkat çeken Tuncel, gerekçelerini şu anda duyurmak istemediğini fakat Onun ipliğini pazara çıkaracağını' kaydetti. Tuncel, şu görüşleri ortaya attı: "Durak eskiden beri nasıl belediye başkanı oldu? Başkan olmadan önce kimlerle görüştü? Türkiye hiç kimse bilmezken Konya'ya gidip, İmar Kanunu'nun 18. maddesinin ne anlama geldiğini; daha sonra dağdan taştan kimsesizden evini yurdunu alıp cadde üzerlerine 18 uygulamalarıyla taşıdığını açıklayacağım. Artık bunun geri dönüşü yok. Ancak şimdi her şeyi söyleyip, tedbir mi alsın? Adam belediye meclisine başkanlık ederken kendi arazisini oylamadan geçirecek kadar gözü dönmüş. 'Sen bu meclisi böyle yönetemezsin' diye ikaz ediyorum. Adam koltuktan kalkmıyor. Bundan daha büyük suç olabilir mi? Herkes de susmuş."

ŞEHRÜL EMİN BÖYLE YAPAR MI?

Durak'ın 'vergi kaçırdığını' gündeme getirdiğini ileri süren Mustafa Tuncel, "Başkan söz konusu araziyi '30 liradan sattım', diyor. Doğru söylemiyor. En az 100 liraya satmıştır. Ama doğru söylemediğini ben ispat ettim. Götürüyor Tapuda bu arsayı 18 liradan gösteriyor. Peki bir şehrin en güvenilir adamı, böyle bir hata yapar mı?. Vergi kaçırmanın ne anlama geldiğini bilmeyen kimse var mı? Şehrül Emini böyle yapar mı?. Ne olur sonradan pişmanlık dilekçesiyle bunu düzelttirin, diyor. Peki o kaçırdığın 60 bin liranın içinde ne kadar yetim, sakat ve fukara hakkı olduğunu biliyor musun? Biliyor, ama hayatında vermeyi değil hep almayı sever." görüşlerini öne sürdü.

Başkan'ın "40 milyonun biraz üstünde servetim var" açıklamasına tepki gösteren Tuncel, bu beyanların yalan olduğunu iddia etti. Tuncel, "40 milyonun üzerine 40 milyon daha koyup bu serveti alacak çok insan var. Dediği gibiyse 100 milyona satsın bu varlığını. Ben 2 milyar dolar dediysem, boş yere konuşmam. Kayınbiraderi Faruk Köymen 'Biz zengin bir aile değiliz. Yanlış işlerine benim kardeşimi bulaştırma. Onun üzerine arsa alma' diyor. Dul bir kız kardeşi vardı, o da vefat etti. Mal kaçırdı. Tabiki elimde beli doneler vardır, yoksa boş mu konuşuyorum."

ÇAY BAHÇESİNİ NİYE VERDİ?

Aytaç Durak'ı hapse atacak bilgi ve belgelere sahip olduğunu savunan Tuncel, "Gerekirse beraber cezaevine gireceğimi söylüyorum. Elbette bu iddialarla ilgili belgelerim var. Ama kılıf uydurmasın diye şimdi açıklamak istemiyorum. O içeriye girse oğlu bu delilleri karartır. Memlekette çay bahçesi verilecek hiçbir insan kalmadı mı? Bir ortakla birlikte burayı Seçim Kurulu'nda bir görevliye veriyor? Zaten kendisine fayda temin edecek her şeyi önceden hazırlar, bu insan. Zamanında hâkim ve savcılara da lojman yeri verdi. Basın mensuplarını kontrol altında tutmak için bedava arsa verdi. Belki şerefli hâkim ve savcıları bulaştıramamıştır. Ama bir kısım mahalli basın başkanımızın yanından ayrılmaz." şeklinde konuştu.

BU FİLMİN SONU HAPİSHANEDE BİTER

260 bin dolar rüşvet pazarlığı iddiasının konuşluğu kasette isminin geçmediğini, böyle bir şeyin çıkması halinde Büyükşehir Belediyesi'nin önünde kendisini asacağını anlatan Mustafa Tuncel, şu iddiaları ortaya attı: "Kimin böyle bir şey yaptığını söylemiyor. Herkesi töhmet altında bırakıyor. Yazık günah değil mi? Açıklasın isimleri. Orada 7 kişinin değil, bir kişinin ismi geçiyor. Yalan söylüyor. Adana'da bütün 5 binlik planlar mahkeme kararıyla iptal oldu. Kendisinin de bu planlarda arsaları vardı. Bu meclisi iftira atarak, yalan söyleyerek kendi kontrolüne almak istiyor. Onun için bana iftira atıyor. Çünkü ben 21 yıldır meclis üyesiyim. Adam 'böl parçala, yönet' taktiğiyle belediyeyi yönetmek istiyor. Onun pili bitti. Bu işin sonu hapishanede biter. Görevden alınacak suçlar da işledi. Görevden alınması lazım. Değilse bu filmin sonu hapishanede bitmesi lazım. Bir suç işlediysem beni MHP'den ihraç edebilirler. Bağımsız olursam elim daha güçlü olur. Hapishaneye gönderme şansım artar. Onu kendisi düşünsün."