BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.497,48
HABER /  SPOR

Mesut Özil'e büyük darbe! Sözleşme yenilenmeyecek

Dünyacan ünlü spor ekipman üreticisi Adidas, Mesut Özil'in sponsorluğunu 7 yıl sonra yenilememe kararı aldı. Alman basını, bu kararın iki nedeni olduğunu belirtti. 

Abone ol

Adidas, önümüzdeki sezon Mesut Özil ile 22 milyon Sterlinlik sponsorluk anlaşmasını bitirecek. Bunun sebebi ise yıldız futbolcunun son zamanlardaki tartışmalı olayları ve kamuoyundaki imaj kaybı.

Mesut'un yılda 3.5 milyon Euro'nun üzerinde bir gelir kaybedeceği belirtildi. 

Erdoğan’a olan sevgisi ve yakınlığı
Alman basını, bu kararın iki nedeni olduğunu belirtti. Gazete ilk olarak Mesut Özil’in, Erdoğan’a olan sevgisi ve yakınlığı nedeniyle imajının bozulduğunu belirtti. Diğer bir neden ise koronavirüs salgını nedeniyle şirketin tasarrufa gitmesi.

Erdoğan’a verdiği destek
Alman Bild gazetesi, Adidas şirket sözcüsünün dava hakkında yorum yapmaktan kaçındığını duyurdu. Gazetedeki haberde, “Esas neden, nazikçe söylemek gerekirse, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği destekle ilgilidir.” denildi.

Önce ırkçı sonra bıçaklı saldırı
"Kazandığımızda 'Alman' kaybettiğimizde 'Göçmen' oldum" diyerek 2018 yılında Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını açıklayan Mesut, geçen yıl Kuzey Londra'da bıçaklı saldırıya uğramıştı.

Maaşında kesintiye gitmeyecek
Son olarak 31 yaşındaki yıldız oyuncu, corona virüs döneminde maaşında kesintiye gitmeyeceği yönündeki haberlerle taraftarın tepkisini çekmişti.