BIST 9.069
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.326,13
HABER /  SPOR

Messi kararını açıkladı! Final maçında bir devir kapanıyor: "Bu şekilde bitirmek en iyisi"

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda Hırvatistan'ı yarı finalde 3-0'lık skorla mağlup edip finale yükselen Arjantin'de Lionel Messi, kararını açıkladı. Pazar günü Katar'da yapılacak 2022 Dünya Kupası finalinin Dünya Kupası kariyerinin sonu olacağını açıklayan Messi, "Başka bir Dünya Kupası kaldıramayacağım. Bu şekilde bitirmek en iyisi" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Arjantin ile 2014'ün ardından bir kez daha Dünya Kupası'nda finale kalan Lionel Messi, pazar günkü final karşılaşmasının kariyerindeki son Dünya Kupası maçı olacağını söyledi.

35 yaşındaki yıldız futbolcu, açıklamasında, "Finale kaldığımız için çok mutluyum. Dünya Kupası'ndaki son maçıma final karşılaşmasında çıkacağım için çok mutluyum. Bu Dünya Kupası'nda yaşadığım her şey heyecan vericiydi." ifadelerini kullandı.

"Kesinlikle son maçım"
Messi, finalin kendisi için son olup olmayacağının sorulması üzerine, "Kesinlikle, benim Dünya Kupası'ndaki son maçım olacak. Bir sonraki Dünya Kupası'na birkaç yıl var ve orada olacağımı sanmıyorum. Bu şekilde bitirmek en iyisi" diye konuştu.

Arjantin forması altında şu ana kadar 171 maçta sahaya çıkan Lionel Messi, 96 kez fileleri havalandırdı.

2022 Katar Dünya Kupası'nda 5 gol atan 35 yaşındaki yıldız, Arjantin formasıyla Dünya Kupası maçlarındaki 11. golüne ulaşmış ve ülkesinin Dünya Kupası'ndaki en golcü futbolcusu olmuştu.

2022'nin yanı sıra 2014'te de Arjantin formasıyla Dünya Kupası'nda final oynayan deneyimli yıldız, 2021'de ise Copa America'yı kazanma başarısı göstermişti.

PSG ile kontratı sona eriyor
Lionel Messi'nin PSG ile olan kontratı sezon sonunda tamamlanıyor. Fransız devi ve yıldız futbolcudan bu konuyla ilgili olumlu bir mesaj gelmedi. Arjantinli futbolcu, koleksiyonundaki tek eksik olan Dünya Kupası'nı da alırsa sezon sonu futbolu bırakabilir. Ancak ABD ve Suudi Arabistan'dan hayli ciddi teklifler geliyor. 2023 yılında Messi'nin Avrupa futbolundaki kariyerinin bitme ihtimali daha yüksek gözüküyor.