BIST 10.511
DOLAR 32,28
EURO 35,08
ALTIN 2.473,95
HABER /  GÜNCEL

Messi bir ilke imza attı

Barcelona'nın yıldızı Lionel Messi, dünyaca ünlü Time dergisinin kapağında yer alan ilk futbolcu oldu.

Abone ol

Time'ın Avrupa baskısında kapağında yer alan Messi, önemli açıklamalarda bulundu.

messi-barcelona-kapak-time-312081h.jpgNasıl motive olduğunu anlatan Messi, "Her yeni sezonda her şeyi kazanmak hedefiyle yola çıkıyorum. Daha önce nasıl başardığımı düşünmeden bunu yapıyorum. Hiçbir zaman geçmişe bakmam. Hayat hızlı bir biçimde akarken buna vaktiniz olmaz. Futbolu bıraktığımda geçmişte nasıl başarılar kazandığımı düşünecek vaktim olacak" ifadelerini kullandı.

DIŞARI ÇIKMAM

Futbola olan tutkusunu çocukluğundan örnekler vererek açıklayan Arjantinli oyuncu, "Çocukken arkadaşlarım beni dışarıya oynamaya çağırırlardı. Ancak ben evde kalıp antrenman yapardım. Ben futbolu çok seviyorum ve vaktimin büyük bölümünü futbolla geçiriyorum. Çocukluğumdan bu yana hiçbir şey değişmedi. Yine arkadaşlarım dışarıya giderken evde kalıyorum. Böyle olması gerekiyor. Kendimi futbola adadım" dedi.

MİLLİ TAKIM HAKKINDA

Arjantin'le yaşadığı Dünya Kupası deneyimlerine de değinen Messi, "Ben her maça aynı ciddiyetle hazırlanırım. Yaklaşan Dünya Kupası için de bu durumu değiştirmedim. Ancak takımdaki herkesin üstünde bir baskı olduğunu söylemeliyim. 2010'da takımın güçlü ve birlik halinde olması gerektiğini öğrendim. Çok kısa süren bir turnuva için bu gerekli" şeklinde konuştu.

RONALDA İYİ İNSAN

Real Madrid'in yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo hakkındaki düşüncelerini de açıklayan Messi, "Bana göre o iyi bir insan ve iyi bir futbolcu. Madrid'e çok şey kattı. Ancak ben kendimi ne onunla ne de bir başkasıyla karşılaştırıyorum. Benim düşünceme göre önemli olan takımınızın başarılı olmasını sağlamak. Diğer oyuncularla yarışmak değil" diyerek sözlerini noktaladı.