BIST 10.657
DOLAR 32,17
EURO 34,95
ALTIN 2.430,13
HABER /  GÜNCEL

Canlarını zor kurtardılar

Uludağ'a çıkan 3 genç nefes kesen operasyonla kurtarıldı

Abone ol

Uludağ'da jandarma ekipleri, dün ormanlık alanda kaybolup 2 metreye ulaşan karda donma tehlikesi geçiren 3 genci olay yerinde yaptıkları ilk yardımın ardından sağlık kuruluşuna ulaştırdı. Öğrenciler, kendilerine sıcak su ikram edip su torbasıyla ayaklarına masaj yapan, ardından da kendi çoraplarını ve parkasını giydiren ekiplere teşekkür ederken, 4 saatlik operasyon kameralarla kayıt altına alındı.

Uludağ'da dün nefes kesen bir kurtarma operasyonu yapıldı. Aykut Gökçe (21), Serdar Batuhan Arıkan (20) Ömer Oral (20), taksiyle Uludağ'a çıktı. Gezip eğlenen ve telesiyeje binen gençler, Bursa'ya teleferikle dönmek istedi. Oteller Bölgesi'nden teleferik istasyonunun bulunduğu Sarıalan'a ormanlık alandan yürüyerek gitmek isteyen 3 arkadaş, yönlerini şaşırdı. Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu ormanda bata çıka ilerlemeye çalışan gençler, telefonla jandarmadan yardım istedi. Sivil savunma ve jandarma dağ arama kurtarma ekipleri, 4 saatlik operasyonun startını verdi.Ring yolundan ormanlık alana giren ekipler, yaklaşık 2 saatlik yürüyüşün ardından 3 gencin bulunduğu Kızpınarı mevkiine ulaştılar.

Donmak üzere olan gençlere ilk önce durumları soruldu. Daha sonra sıcak şekerli su verildi ve çoraplarıyla montları değiştirildi. Kayıp gençlerin donmak üzere olan ayaklarına sıcak su torbasıyla masaj yapan ve kar montu giydiren Mehmetçik, daha sonra telsizle ambulansın ormanın en yakın noktasına gelmesini istedi. Yaklaşık 4 kilometrelik yolu 2 saatte yürüyerek kateden görevliler, çelik halat yardımıyla yola ulaştırdıkları Gökçe, Arıkan ve Oral'ı 112 ambulansı vasıtasıyla sağlık kuruluşuna ulaştırdı. Bu arada 4 saatlik operasyon kameralarla kayıt altına alındı.

Jandarmaya bir hayat borçlu olduklarını belirten Batuhan Arıkan, "Onları karşımızda görünce çok mutlu olduk. Sanki dünyalar bizim oldu. Bir ara karamsarlığa kapıldık. Allah jandarmaya zeval vermesin" diye konuştu.

Gençlerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

 

KENDİNİ CAYIR CAYIR YAKTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Adana'da'da kapalı semt pazarı kurmak isteyen belediyeyi protesto etmek isteyen pazarcı esnafı 30 yaşındaki Mehmet Oğuz, benzinle kendini yaktı. Alev topu haline gelen Oğuz'u söndürmek isteyen biri polis 2 kişi hafif yaralandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Merkez Çukurova İlçesi Belediyesi, Yurt Mahallesi Barış Manço Bulvarı üzerinde bulunan semt pazarını kapalı hale getirmek için çalışma başlattı. Tezgah yerlerini kaybetme korkusuna kapılan pazarcılar, yürütmeyi durdurma kararı almak için mahkemeye başvururken, çalışmaları engellemek için de eylem başlattı. İş makinelerini bölgeye sokmak istemeyen esnaf, bugün sabah saatlerinde tezgah ve kamyonetleriyle Barış Manço Bulvarı'nı trafiğe kapattı. Eyleme müdahale etmek için bölgeye Çevik Kuvvet Şubesi'ne bağlı polisler sevk edildi

ÜZERİNE BENZİN DÖKÜP KENDİNİ YAKTI

Tezgah yerlerinin ellerinden alınacağını ileri süren pazarcılardan 4 çocuk babası Mehmet Oğuz, kamyonetinin kasasında getirdiği benzini üzerine döküp ateşe verdi. Bir anda alev topu haline gelen Mehmet Oğuz'a, esnaf arkadaşları ve polis müdahale etti. Üzerlerinden çıkarttıkları montlar ve yangın söndürme tüpleriyle müdahale eden 32 yaşındaki Faruk Doğan ile ismi açıklanmayan Çevik Kuvvet polisi hafif yaralandı.

TOMA SÖNDÜRDÜ

Çırpınarak yerde yuvarlanan Mehmet Oğuz'u polisin Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) su sıkarak söndürdü. Ambulansla, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Oğuz ile Faruk Doğan tedavi altına alındı. Kendini yakan Oğuz'un hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Eylemin ardından pazarcılarla görüşen polis yolu trafiğe açtı, iş makineleri çalışmaya başladı.

GAZETEYE İLAN VERDİ BU HALE GELDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Adana'da 60 yaşındaki Abdulselam Konak, gazeteye verdiği 'Temizlikçi kadın aranıyor' ilanı için evine gelen kimliği belirsiz 2 kadın tarafından bıçaklandı
Evde bulunan bir miktar parayı alan 2 kadın kaçarken, ağır yaralanan Konak hastanede tedavi altına alındı.

Olay, akşam saatlerinde merkez Mithatpaşa Mahallesi'ndeki Güney Kıyıboyu Caddesi üzerinde bulunan Şanlı 2 Apartmanı'nda meydana geldi. Eşi Selda Berber'den 3 ay önce boşanıp, yalnız yaşamaya başlayan Abdulselam Konak, 2 hafta önce bir gazeteye 'Temizlikçi kadın aranıyor' ilanı verdi. Şehirlerarası nakliye şirketi sahibi olan ve oto galericilik yapan Konak'ın evine iş için kimliği belirsiz 2 kadın geldi. Kadınlardan biri Konak'ın elbise askılığıyla başına vururken, diğeri de elindeki bıçağı saplamaya başladı. Kanlar içinde kalan Konak, güçlükle daireden çıkıp komşularından yardım istedi. Bu sırada evde bulunan bir miktar parayı alan kadınlar, apartmandan çıkarak ortalıktan kayboldu.

Komşusunun kapısı önünde bayılan Konak, olay yerine çağrılan ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Acil Servisi'ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Abdulselam Konak, Seyhan Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Polis, evinin girişi ve bütün odalarında güvenlik kamerası bulunan Konak'a saldıran kadınların kimliklerini tespit edilerek yakalanması için çalışma başlattı.

O KURŞUN İKİNCİ KEZ İSABET ETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Buca'da yaşanan olay bu kadarı Türkiye'de olur dedirtti. Bir apartmanın zemin katında oturan kadın, sokaktan açılan ateş sonucu yaralandı. İşin ilginç yanı ise olayın tekrarlanmış olmasıydı.

İzmir'in Buca ilçesinde bir apartmanın zemin katında oturan kadın, sokaktan açılan ateş sonucu yaralandı. 57 yaşındaki kadının geçen yıl da yine aynı şekilde pencereden giren maganda kurşunuyla yaralandığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, 1199 Sokak'taki bir apartmanın zemin katında oturan Leyla Çalık (57), evinde bulunduğu sırada sokaktan silahla ateş açıldı. Pencere camını kıran mermi, Çalık'ın sırtına isabet etti.

Silah sesini duyan mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri Çalık'ı yaralı halde buldu.

Çalık, 112 Acil ambulansı ile Seyfi Demirsoy Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri Çalık'ın geçen yıl da aynı şekilde sokaktan ateş açılması sonucu pencereden giren bir kurşunla yaralandığını tespit etti.
 

BUZLANMA KAZAYI DA BERABERİNDE GETİRDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Erzurum'da bir seyahat firmasına ait yolcu otobüsü, Pasinler ilçesi Sos köyü yakınlarında kayarak devrildi. İlk alınan bilgilere göre en az 10 yolcu yaralandı.

Haber 7'nin haberine göre Erzurum'da bir seyahat firmasına ait yolcu otobüsü, Pasinler ilçesi Sos köyü yakınlarında kayarak devrildi. İlk alınan bilgilere göre en az 10 yolcu yaralandı.ARA

SOKAKTA BUZ FACİASI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Bayrampaşa'da kar ve buzlanma nedeniyle sürücüsünün kontrolünden çıkan cip, kaldırımdaki bir anne ve iki çocuğuna çarptı. 8 yaşındaki Muhammet Emin Onur hayatını kaybederken, Ayşe ve Beyza Onur yaralandı.

KALDIRIMDAKİLERİN ARASINA DALDI

Kocatepe Mahallesi, Fatih Caddesi 68'inci Sokak üzerinde Saat 22.30 sıralarında meydana gelen kaza iddiaya göre şöyle gelişti; Kar nedeniyle buzlanan sokakta yokuş aşağı inerken kullandığı 34 PSL 53 plakalı cipin direksiyon hakimiyetini kaybeden S.A, kaldırımda yürüyen anne Ayşe Onur, kızı Beyza ile oğlu 8 yaşındaki Muhammet Emin'e çarptı. Ardından cip park halindeki bir minibüse ve bir ağaca çarptıktan sonra durabildi. Cipten inen S.A, yaralıları aracına alarak Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'ne götürdü.

İŞTE ODUNLA DEHŞET SAÇMADAN AZ ÖNCE...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde odun parçasıyla kuyumcuyu başından yaralayarak 7 altın bilezik çalan biri kadın 2 kişinin eşkalleri, başka bir kuyumcu dükkanın güvenlik kameraları sayesinde belirlendi. Şüphelilerin kimliklerini tespit etmeye çalışan polis, eşkalleri ve fotoğrafları basınla paylaştı.

screen-shot-2012-01-28-at-12.29.29-pm.pngDün, Lüleburgaz Yılmaz Mahallesi, Tulumba Caddesi üzerindeki kuyumcu dükkanında odun parçasıyla giren ve işyeri sahibi Feyzullah Çeralp'i başından yaraladıktan sonra 7 altın bilezik çalan şüphelilerin eşkalleri belirlendi. İşyeri ve çevresindeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis ekipleri, Feyzullah Çeralp'e ait kuyumcu dükkanından önce aynı cadde de başka bir kuyumcuya giren şüphelilerin yüzlerini kamera kayıtlarından tespit etti.

Kayıtlarda, 100-110 kilo ağırlığında, 190 santimetre boyundaki kirli sakallı esmer şüphelinin başında bere olduğu, örgü atkı ile yüzünü kapattığı ve elinde dizüstü bilgisayar çantası bulunduğu görülüyor. Onu bekleyen otomobilin ön tarafında ise sarı saçlı bir kadının oturduğu belirlendi. Şüphelilerin eşkallerini basınla paylaşan polis ekipleri, soygun yapan kişilerin üzerinde bulunan eşyanın ise Lüleburgaz deresinin set boyunda bulunduğunu bildirdi.

Diğer taraftan, özel bir hastanede tedavi altına alınan kuyumcu Çeralp dün akşam yapılan kontrollerinin ardından hastaneden taburcu edildi.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.