BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.397,14
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mersin'de köylerin sorunu kalmayacak

Mersin'de '2010 Yılı Yatırım Programı'na alınan çalışmaların, yüzde 90'lık bir bölümünün tamamlandığı açıklandı.

Abone ol

Mersin İl Özel İdaresi'nce '2010 Yılı Yatırım Programı'na alınan işlerin yüzde 90'lık bir bölümünün tamamlandığına dikkat çekilerek, kentteki 510 köyün sorun ve sıkıntılarının da çözülmeye çalışıldığı bildirildi.

2010 yılının Ocak-Eylül Dönemi'ni kapsayan süreçte İl Özel İdaresi'nce gerçekleştirilen çalışmaları, AK Parti Mersin İl Başkanlığı Toplantı Salonu'nda düzenlediği toplantıyla değerlendiren İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili İbrahim Gül, yapılan yatırım çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

AK Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Hidayet Şeker'in de hazır bulunduğu etkinlikte konuşan Gül, söz konusu dönemde kent genelinde 20.5 kilometre kat asfalt, 40 kilometrede ikinci kat asfalt yol yapıldığını, bunun yanında köy içi parke döşemesi çalışmalarına bağlı olarak toplam 40 köye 42 bin 236 metrekarelik parke döşendiğini anlattı.

Köy hizmetleri yol ağında bulunan, tüm asfalt yolların yama işlemlerinin sürdürüldüğünü, bu çalışmaların da yıl sonuna kadar tamamlanması hedeflendiğini kaydeden Gül, Mut ilçesinde İl Özel İdaresi bünyesindeki araçlarla 3 kilometrelik bölünmüş duble yol yapıldığını dile getirdi.

İçme suyu tesis ve yapımı kapsamında 39 köye toplam bir milyon 679 bin TL'lik kaynak aktarılarak, gerekli tesislerin de kullanıma açılması sağlandığını dile getiren Gül, tarımsal sulama tesisleri için de 92 köye 5 milyon 527 bin 441 TL yatırım yapılarak, tamamlanan tesislerin de faaliyete girdiğini söyledi.

Milli eğitim hizmetlerinin yanı sıra okul yapım ve onarım ihtiyaçlarının karşılanması noktasında toplam 9 milyon TL'lik bir kaynak aktarımı yapıldığına dikkat çeken İbrahim Gül, bunun yanında Mersin merkez ve ilçelerde belirlenen bütçenin dışında ek kaynak olarak, Köye Hizmet Götürme Birlikleri'ne 6 milyon TL'lik bir ödenek aktarılarak, içme suyu ve yol yapımının proje karşılığında hak edişe göre aktarılarak kullandırıldığını ifade etti.