BIST 10.644
DOLAR 32,15
EURO 35,09
ALTIN 2.524,24
HABER /  POLİTİKA

300 PKK'lı planına Sakık tepkili

Hükümetin Kandil'i boşaltma planına ilk tepki BDP'den geldi. Sırrı Sakık memnuniyetsizliğini böyle dile getirdi.

Abone ol

Devletin Kandil'i tasfiye planı BDP'yi memnun etmedi. Sakık'a göre sorun sınır ötesinde değil içeride çözülmeli.

Hükümetin 50 kişilik üst düzey PKK yöneticilerini Avrupa'ya 250'sini de K. Irak'a yerleştirme planına Sakık, "Kürt sorununun çözüm yeri TBMM ve Türkiye coğrafyasıdır" sözleriyle karşı çıktı.

Akşam gazetesinin dün manşetine taşıdığı "İşte Kandil'i boşaltma planı kod adı: 300 PKK'lı" haberi siyaset cephesinde tartışılıyor.

"PKK 300 KİŞİDEN OLUŞMUYOR"

TBMM'de düzelediği basın toplantısında soruları yanıtlayan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, 'PKK'dan 50 kişinin Avrupa'ya, 250 kişinin ise Kuzey Irak'a yerleştirilmesi konusunda haberler var. Nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusu üzerine, PKK'nın 300-500 kişiden oluşan bir örgüt olmadığını belirtti.

Sakık, 'PKK, silahtan kendisini arındırmak istiyor ama şiddetten beslenen kesimler bunu istemiyor. KCK operasyonları denen şey de budur. Kürt

Kandil operasyonu

Hükümet Kandil'i boşaltmak için yoğun bir görüşme trafiğinde. Hedefte ise PKK'nın üst düzey kadroları var. O haber için tıklayın

sorununun çözümü için akıl ve vicdan gerekir. Kürt sorununun çözüm yeri TBMM ve Türkiye coğrafyasıdır. Yani İran'da, Irak'ta, Suriye'de çaba sarf etmek sorunu çözmüyor'' görüşünü dile getirdi.

ERDOĞAN: "BİZDEN DUYARSINIZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu habere verdiği tepki de ilginçti: "O haberi yapanlara sorarsınız çok daha iyi olur. Çünkü biz bu konuyla ilgili herhangi bir adımı atarsak zaten bizzat bizlerden veya ilgili arkadaşlardan duyarsınız."