BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,62
ALTIN 2.411,63
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP koalisyona kapıları kapattı

MHP lideri Bahçeli yaklaşan seçim öncesi bir genelge yayınlayarak il teşkilatlarına önemli uyarılarda bulundu.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli Haziran ayında yapılacak genel seçim öncesi parti teşkilatlarına uyacakları kuralları içeren bir genelge gönderdi.

Hedefe tek başına iktidarı koyan Bahçeli ülkücülerin bu inançla seçimlere hazırlanması çağrısı yaparken "Hiçbir partiyle koalisyon, pazarlık ve dayanışma gibi konular dillendirilmeyecek ve konusu dahi gündeme getirilmeyecektir" talimatı verdi.

Genelgede MHP üzerinde oynanacak tezgahlara dikkat edilmesi, sokaklarda yaşanacak gerilimlerden uzak durulması istendi. Seçim sürecinde vatandaşa ulaşmak için bostandan cemevine her yere gidilmesi istenen genelgede ayrıca milletvekili olmak isteyenlere de önemli uyarılar vardı.

İşte MHP il teşkilatlarına gönderilen genelgeden satır başları:

KOALİSYON YOK HEDEF TEK BAŞINA İKTİDAR

Mazisi on yılı bile bulmayan bir siyasi partinin sekiz yıldır iktidar olduğu düşünüldüğünde, gelecek yıl itibariyle kırkikinci yılını geride bırakacak olan partimizin tek başına yönetim sorumluluğunu üstlenmemesi için hiçbir neden yoktur ve olmayacaktır. Gelecek yılki tarihi randevuya tam bir inanmışlıkla hazırlanılacak; hiçbir partiyle koalisyon, pazarlık ve dayanışma gibi konular dillendirilmeyecek ve konusu dahi gündeme getirilmeyecektir. Hedef mutlaka tek başına iktidar olmaktır ve yapılacak olan Genel Seçimler Türkiye’nin son şansıdır.

MHP ÜZERİNE TEZGAHLARA DİKKAT

Tıpkı Referandum öncesinde olduğu gibi, bundan sonra da, AKP iktidarının Milliyetçi-Ülkücüler üzerinden siyaset yapması, oyunlar tezgâhlaması kuvvetli ihtimaldir. AKP’nin kalleşçe yürüttüğü siyasi propagandasına dikkat edilecek; Türkiye’yi bölmeye çalışan, eşkıyaya ilgi gösteren, İmralı’yla kol kola giren ve küresel güçlerin merhametine milletimizin geleceğini teslim eden siyasi zihniyetin tuzağına düşülmeyecektir.

TEŞKİLATA 'CEMEVLERİNE
GİDİN' TALİMATI 

Bahçeli şöyle seslendi: İşsize, yolda kalmışa, çaresize, ekmek bekleyene, soğukta titreyene mutlaka ulaşılacak ve partimizle hak ettikleri hayat standartlarına ulaşacakları iletilecektir. Çiftçilerimizle tarlalarında buluşulacak, esnafımızla işyerlerinde görüşülecek, emeklilerimizle hanelerinde bir araya gelinecek, dul ve yetimlerle iç içe olunacaktır. Bağda, bostanda, bahçede, camide, cemevinde, evde, pazarda, mahallede, sokakta bulunan aziz vatandaşlarımızla bütünleşerek, sorunlarının mutlaka çözüleceği kararlılık içinde tebliğ edilecektir.

MİLLETVEKİLİ OLMAK İSTEYENLERE UYARI

Türkiye’nin ve Türk milletinin beka düzeyinde sorunlarla boğuştuğu böylesine hayati bir döneminde, teşkilatlarımızda milletvekilliği adaylığı için yapılacak doğal rekabetin dışında; çekişmelerin, çatışmaların, küslüklerin olması; isimlerin, hedeflerimizin ve ülkülerimizin üzerine ve önüne çıkarılması hem milletimize hem de partimize zarar verebilecek ve teşkilatlarımızın hizip içine girmesine yol açabilecektir. Bütün teşkilat yöneticilerimiz ve mensuplarımız, milletvekilliği adaylığı konusunda yaşanabilecek huzursuzluk ve anlaşmazlıklara müsaade etmeyecekler, tek başına iktidar hedefimizi zedeleyecek tavır ve davranışlara fırsat vermeyeceklerdir. Bu çerçevede, teşkilat içi gerilimler anında çözülecek, eğer daha farklı bir boyut kazanmışsa Genel Merkez mutlaka bilgilendirilecektir.

GERİLİMDEN UZAK DURULACAK

Türkiye her alanda tahribatın yoğunlaştığı, bunalımın yaygınlaştığı ve çatışma riskinin arttığı bir ortamda seçim sürecine girmiştir. Özellikle, hükümetle süren pazarlıkların sonuç almaması halinde, terör örgütünün eylemlerini artıracağı bir dönem önümüzde durmaktadır. Seçim kampanyası esnasında, bölücülüğün, taraftarlarını ayrıştırmak ve saflarını sıkılaştırmak amacıyla şiddet eylemlerine başvurması güçlü bir ihtimaldir. Her ne sebeple olursa olsun, hiçbir tartışmanın, çatışmanın, kavganın tarafı olunmayacak; herhangi bir kanunsuz eylem karşısında da güvenlik birimlerinin harekete geçmesi için azami özen ve sabır gösterilecektir.

31 EKİM’DE ANKARA BULUŞMASI

MHP 31 Ekim 2010 tarihinde, Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda ‘Millet ve Devlet Bekası İçin Güç Birliği’ isimli bir toplantı yapacak. Toplantıya milletvekilleri, MYK üyeleri, il ve ilçe başkanları, belediye başkan ve belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri katılacak.