BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,33
HABER /  GÜNCEL

Jammer cihazlı hırsız yakalandı

Yatağan'da jammer cihazlı hırsız, Muğla polisinin düzenlediği operasyonla kıskıvrak yakalandı.

Abone ol

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde, kendisini polis olarak tanıtıp, “Altınlarınızın sahte olup olmadığını kontrol edeceğim” diyerek evlere giren ve hırsızlık yapmaya çalıştığı öne sürülen 57 yaşındaki M.R.Ç., polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Şüphelinin üzerinde sahte polis kimliği ve rozetinin yanı sıra, sinyal kesici jammer cihazının da bulunması şaşırttı.

Vatandaşların şikayeti üzerine harekete geçen Yatağan polisi, bugün öğle saatlerinde, Yeni Mahalle’deki 23 Nisan İlköğretim Okulu çevresinde gezinen M.R.Ç.'yi gözaltına aldı. M.R.Ç.’nin iki haftadır kendisini polis olarak tanıtıp, “Altınlarınızın sahte olup olmadığını kontrol edeceğim” diyerek mahalledeki bazı evlere girdiği, bugün de o evleri uzaktan izlediği öne sürüldü.

Gözaltına alınan M.R.Ç.'nin üzerinde bir sinyal kesici jammer cihazı, bir kurusıkı tabanca, ‘çok gizli’ ibareli bazı evraklar, sahte bir polis kimliği ve rozeti, bir kelepçe, çok sayıda plastik kelepçe, sahte kimlikler ve polis yaka kartları ele geçirildi.

Sorgusunda jammer cihazını İstanbul’daki bir mağazadan 200 TL’ye satın aldığını söyleyen M.R.Ç.'nin 1987 yılında Muğla’daki bir lisede öğretmenlik yaparken, ‘evrakta sahtecilik’ suçundan görevden alındığı ortaya çıktı. Yüklü miktarda kredi kartı borcu olduğu, kendisini polis olarak tanıttığı evlere keşif amaçlı girdiği ve daha sonra buraları soymayı planladığı belirtilen M.R.Ç.'nin jammer cihazını ise telefonlarının dinlenmesini engellemek için taşıdığı yönünde ifade verdiği öğrenildi. Ancak, cihazın yanında telefonların zaten çalışmayacağı ifade edildi.Şüpheli, Emniyet'teki sorgusunun ardından Adliye'ye sevk edildi. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.