BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kolu asansöre sıkıştı 5 kişi kurtardı

Alanya ilçesinde asansör kabini ile duvar arasında sıkışan genç, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Abone ol

Alanya ilçesi, Altıniğne İşhanı'nda meydana gelen olayda bir terzide çalışan 20 yaşındaki Engin Yılmaz, kardeşini ziyaret ettikten sonra zemine inmek için asansöre binerek düğmeye bastı.

Asansör 1. kata geldiği sırada Yılmaz'ın kolu asansör kabini ile duvar arasına sıkıştı. Asansörün zemin kata inmesinin ardından Yılmaz'ın çığlıklarını duyan vatandaşlar asansörün kapısını açtı. Kolu asansör kabininin üst tarafı ile duvar arasında sıkışan Yılmaz, acı içinde yaklaşık 15 dakika kurtarılmayı bekledi.

Olay yerine çağırılan 112 Acil Servis ekibi, kolun sıkıştığı yerden kurtarılması için Alanya Belediyesi İtfaiye ekiplerinden yardım istedi.
Olay yerine gelen 5 kişilik İtfaiye Kurtarma Timi, kombi kurtarma makası ile asansörün kabinini duvardan ayırarak sıkışan kolu 1 dakika içinde kurtardı. Kolunun kurtarılmasının ardından yürüyerek ambulansa binen Yılmaz, Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil Servis'te yapılan müdahalenin ardından ortopedi servisine sevk edilen Yılmaz'ın kolunda kırıklar olduğu belirtildi.