BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,91
ALTIN 2.438,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Toroslar'a meydan inşa ediliyor

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nce, bölgeye 'Cumhuriyet Meydanı' adı altında çok amaçlı bir alan yapılacak.

Abone ol

Toroslar Belediyesi tarafından, bölgeye 'Cumhuriyet Meydanı' adı altında çok amaçlı bir alan inşa edileceği bildirildi.

50 bin kişiye hitap etmesi beklenen meydanda miting, açık hava konserleri ve çeşitli etkinlikler organize edilmesi planlanıyor.

Çağdaşkent Mahallesi'nde 18 bin metrekarelik bir alanda yürütülen dolgu çalışmalarını yerinde inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kentin kimliğini belirlemede meydanların önemli bir misyon üstlendiğine dikkat çekerek, kendilerinin belediye olarak Toroslar'da eksikliği duyulan meydan ihtiyacını giderebilme adına; 'Cumhuriyet Meydanı Projesi'ni hayata geçirdiklerini anlattı.

İlçe nüfusunun 251 bin 838'e ulaştığını, bölgede aynı zamanda da 33 mahalle ve bu mahallere de bağlı yaklaşık 2 bin sokağın bulunduğu bilgisini de veren Tuna, inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından Toroslar'ın modern, geniş ve gösterişli bir meydana kavuşacağının altını çizdi. 'Cumhuriyet Meydanı Projesi'nin kendisinin aynı zamanda da seçim beyannamesinde yer aldığını ve verdiği sözü tutmanın da haklı mutluluğunu yaşadığını dile getiren Tuna, projenin bir bakıma 'Çağdaşkent 3 Ocak Tesisi'nin de devamı niteliği taşıdığını belirtti.

Buradaki amaçlarının; bölgedeki yeşil alan miktarını Avrupa standartlarına yükseltilmesinin yanında özellikle yaz aylarında ilçede yaşayan insanların kendilerini evlerine hapsetmeleri yerine park ve sosyal dokularda bir araya getirip, tanışma ve kaynaşmalarına imkan sunmak olduğunu anlatan Tuna, "Yayaların rahat hareket edeceği, insanların yürüyebilecekleri veya şehir merkezinde zaman geçirebilecekleri bir ortam yaratmaya çalışıyor ve bölge halkının yaşam kalitesini biraz daha yükseltmek istiyoruz. Projemizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.