BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.442,40
HABER /  GÜNCEL

Mali'nin özrü kabahatinden büyük!

Ünlü televizyoncu Erbil'in özür dilerken dile getirdiği sözler Alevileri daha da kızdırdı: "Özrü kabahatinden büyük"

Abone ol

"Mum söndü oynuyoruz" sözleri nedeniyle özür dileyen Mehmet Ali Erbil'e Alevilerin tepkisi dinmiyor. Hedefte bu kez Erbil'in özür dilerken söylediği sözler var.

Hacı Bektaş Veli Dergâhı Postnişini Veliyettin Ulusoy, Erbil'in özür dilerken "Bunu bilmiyordum" sözlerini özrü kabahatinden büyük bir hakaret olarak nitelendirdi.

Yazılı bir açıklama yapah Ulusoy, "21. yüzyıl Türkiye’sinde adında “Mehmet Ali” sözcükleri olan bir vatandaşın, Kızılbaş-Alevi-Bektaşi toplumuna tarih boyunca kara çalmak için kullanılan “mum söndü” teriminin ne kadar ağır bir hakaret olduğunu bilmezlikten gelmesi ya da bizlerin bunu bir özür olarak kabul etmemizi beklemesi ilk hakaretinden bile ağırdır. Bu sözde özür, aslında Kızılbaş-Alevi-Bektaşi toplumuna zekâsına, anlayışına bir kez daha hakaret etmektir" dedi.

Star TV’nin programı yayından kaldırmasını doğru yönde alınmış bir karar olarak nitelendiren Ulusoy, ancak bunu yeterli bulmadı. Ulusoy, "Tüm basının ırk-milliyet-din-mezhep-cinsiyet ayrımı temelinde nefret suçlarının toplumsal yaşamdan dışlanması için anlamlı bir kampanya yürütmesini bekliyoruz" çağrısı yaptı.

Ulusoy'un siyasetçilerden de beklentisi var. Ulusoy bu konuda da, "Hızlı dönüşümler geçirmekte olan toplumumuzda barışa ve daha ileri demokratikleşmeye gereksinimin sıkça dillendirildiği günümüzde, siyasetçilerin Alevi-Bektaşi toplumuna yönelik bu hakareti ciddiye almasını diliyoruz. Her kritik toplumsal dönemeçte saldırılarla ve kırımlarla karşı karşıya kalmış Alevi-Bektaşi toplumunun bu dileğine sesiz kalınmaması gerektiğine inanıyoruz" görüşünü dile getirdi.