BIST 10.057
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.426,66
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Fatih 'Mobil Belediyecilik'le göz doldurdu

Fatih Belediyesi, katıldıı CeBİT Fuarı'nda tanıttığı iki teknolojik projeyle fuar ziyaretçilerinden tam not aldı.

Abone ol

Fatih Belediyesi, CeBİT Fuarına Yine İki Muhteşem Teknolojik Projeyle katıldı.POS entegre PDA cihazı ile sokakta kapı önünde tahsilat ve Multimedya GIS (Coğrafi Bilgi Sistemi) uygulaması görenlerden tam not aldı.

Fatih Belediyesi’nde dönemsel vergi ödemelerinde oluşan uzun kuyruklar bu cihazla tarih oluyor

Teknolojik yatırımlarıyla kamuoyunda sıkça yer alan ve bu çalışmalarıyla yurtdışında da gündeme gelen Fatih Belediyesi her sene olduğu gibi bu sene de iki yeni projesiyle CeBIT fuarına katıldı. Fuar standında, Türkiye’de ilk kez Fatih Belediyesi tarafından kullanılan, POS cihazı ile entegre ilk PDA ürünü ve multimeyda GIS (Coğrafi Bilgi Sistemi) uygulamaları yer alıyor.

Evde tahsilat dönemi

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “POS cihazı ile entegre çalışan ilk PDA teknolojisi sayesinde, Fatih halkına sunduğumuz hizmetleri daha üst düzeye taşıyoruz. Bu teknoloji sayesinde ilçe genelinde görevli personelimiz belediye şubesi gibi vatandaşların ayaklarına giderek tahsilat yapabilecekler. Böylece hizmeti vatandaşın ayağına götürüyoruz. Türkiye'de bilişim teknolojilerinin yerel yönetim hizmetlerinde kullanılmasında öncü belediye olarak, bu konuda altyapımızı devamlı güçlendiriyoruz" dedi.

2005'ten beri uygulanıyor

Demir, Fatih Belediyesi’nin teknoloji atağına 2005 yılında, Kent Bilgi Sistemi’yle başladığını, Fatihin tüm sokaklarının, evlerinin, işyerlerinin ve kamu kurumlarının dijital ortamda kayıt altına alındığını anlattığı konuşmasında multimedya GIS uygulamasıyla e-belediyecilik hizmetlerini 7 gün 24 saat kesintisiz, hızlı ve kaliteli hizmet hedefine ulaşıldığını dile getirdi.

Fatih Belediyesi web sitesinin belediye hakkında istenilen bilgiye ulaşma, belediyede verilen kararları görme, gerçekleştirilen işlemleri yapma, açılan ve tamamlanan tüm ihaleleri takip etme imkanları sunduğunu dile getiren Demir, “Belediyecilik hizmetlerinde tam anlamıyla şeffaf ve interaktif bir ortam oluşturduk” dedi.

Kredi kartıyla vergi dönemi

POS cihazı ile entegre PDA cihazı sayesinde işyerlerinin dönemsel vergilerini kredi kartıyla kapıda tahsilat imkanına kavuşacak. Yerel yönetimler içerisinde coğrafi bilgi sistemi uygulamalarıyla öncü olan Fatih Belediyesi, bilişimde hayal gücünü zorluyor.

Geleceğin web uygulamalarını bugüne taşıyan Fatih Belediyesi Microsoft’un yeni teknolojisi Silverlight ile Esri’nin ArcGIS teknolojilerini kullanarak bir ilke daha imza atıyor. Bu sistem sayesinde Fatih Belediyesi coğrafi bilgi sistemi, animasyon, vektör, 3D grafik ve yüksek çözünürlüklü video oynatmaya imkan sağlayan, harita üzerinde 360 derece 3 boyutlu gerçek sokak videolarını görüntüleyebilen bir uygulamaya dönüşüyor.

e-belediyecilik

Fatih Belediyesi 2007’ten bu yana aktif olarak kullandığı Coğrafi Bilgi Sistemiyle, yerel yönetimler arasında e-belediyecilik dalında birincilik ödülü de aldı. Ancak 2007’den beri kullanılan sistemde teknolojik yetersizlikler, bir takım hayallerin gerçekleşmesini önlüyordu. Örneğin, sistemin çok hızlı çalışması, kullanıcının her ortamda bu sistemi kullanabilmesi, her türlü internet görüntüleme programında çalışabilmesi, harita uygulamalarında görselliğin artırılması, video, ses, resim gibi multimedya araçlarının hızı düşürmeden kullanılması gibi ihtiyaçlar karşılanamıyordu. Bu hayallerle geleceğin teknolojisini arayan Fatih Belediyesi, tasarımsal zenginlik, görsellik ve hız bakımından performansı arttıran yepyeni bir yazılım oluşturdu. Tamamen Fatih Belediyesi mühendisleri ve yazılımcıları tarafından geliştirilen Multimedya Coğrafi Bilgi Sistemi, bilişimin iki üstün gücü olan Microsoft’un yeni ürünü Silverlight ve Esri’nin ArcGIS teknolojileri kullanılarak hazırlandı. İnternet sayfalarını özellikle medya uygulamaları için elverişli hale getiren bir teknoloji olan Multimedya Coğrafi Bilgi Sistemi ile web üzerinde neredeyse her şeyi yapmak mümkün. Her türlü verinin vektörel olarak tutulmasını ve dışarıdan erişilebilmesini sağlayan Multimedya Coğrafi Bilgi Sistemi, tüm grafik animasyon ve interaktif uygulamaları da tek eklenti üzerinde yürütüyor.