BIST 10.083
DOLAR 32,26
EURO 34,85
ALTIN 2.430,64
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Canik Belediyesi anneleri eğitiyor

Samsun Canik Belediyesi, çocukların kişisel gelişimine katkı sağlamak amacıyla anneler için eğitim destek programı başalttı.

Abone ol

Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü düzenlediği eğitim ve seminer programlarıyla anneleri bilinçlendirmeye devam ediyor.

Rehberlik ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle 'Anne Destek Eğitim Programı' kapsamında annelere çocuklarının gelişimi ve eğitimi konularında bilgi alma imkanı sunan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Canik Belediyesi 8 Mart Eğitim ve Kültürevi kreşinde eğitim gören çocukların annelerine yönelik eğitim programı başlattı. Yaşları 3 ila 6 arasında değişen çocukların ebeveynlerine Uzman Psikolojik Danışman Tuğba Yılmaz tarafından "çocuğun gelişiminde annelerin rolü, olumlu ve olumsuz davranış tutumları, çocuk ve anne arasındaki ilişki" konuları hakkında eğitim verildi.

Canik Belediyesi 8 Mart Eğitim ve Kültürevi'nde gerçekleştirilen 3-6 yaş 'Anne Destek Eğitim Programına' Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ali Cengiz Ciğerci ve Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şerif Mırık katıldı. Çocukların eğitiminde ebeveynlere büyük görevler düştüğünü ifade eden RAM Müdürü Ciğerci, "Bu tür eğitim programları çocukların psiko-sosyal gelişimine önemli katkı sağlamakta" dedi.

Çocuklardan büyüleyici gösteri

Daha sonra 8 Mart Eğitim ve Kültürevi kreşini ziyaret eden RAM Müdürü Ali Cengiz Ciğerci, Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şerif Mırık ve Anne Destek Eğitim Programı'na katılan ebeveynler, çocukların hünerlerini izledi. Yavrularının kreşte elde ettikleri bilgi ve birikimi izleme şansı bulan anneler ise çocuklarıyla gurur duydu.