BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.465,48
HABER /  DÜNYA

Fransa'yı kaygılandıran kimsayallar

Binlerce ton kimyasal taşıyan bin tankerin, Fransa'nın kuzeybatı kıyısına çekilmekte olduğu bildirildi.

Abone ol

Başka bir gemiyle çarpışan ve binlerce ton kimyasal taşıyan bin tankerin, Fransa'nın kuzeybatı kıyısına çekilmekte olduğu bildirildi.

Fransa'nın Brest kentindeki Atlantik denizcilik dairesi, sahibi Türk olan, 120 metre uzunluğundaki Malta bandralı YM Uranus adlı tankeri olduğu bölgede, gözle görülür bir kirlilik gözlenmediğini bildirdi. Atlantik Denizcilik Dairesi, Brest limanına çekilmekte olan tankerin, limana getirildikten sonra yükünün boşaltılacağını açıkladı.

Çarpışma sırasında YM Uranus'un 13 kişilik mürettebatından yaralanan olmadığı, mürettebatın, helikopterle yakındaki bir hava üssüne taşındığı belirtildi.

V. Ships'ten yapılan açıklamada ise, çarpışmadan sonra tankerin biraz su aldığı, ancak su akışının durduğu, suyun 6 bin 600 ton ağırlığında özel bir gaz ürünü yüklü kargo depolarına ulaşmadığını bildirdi.

Tankerin, aynı yöne giden, dökme yük taşıyan başka bir gemiyle Fransa'nın Brittany bölgesi açığında, Quessant adasının 100 kilometre güneybatısında çarpıştığı kaydedildi.

Tankerin, kaza sırasında İtalya'nın Porto Marghera kentinden Hollanda'nın başkenti Amsterdam'a gitmekte olduğu belirtilirken, Fransa Çevre Bakanlığı, kazaya karışan 190 metre uzunluğundaki Güney Kore gemisi Hanjin Rizhao'nun ise Hollanda'nın Rotterdam kentinde gitmesine izin verildiğini açıkladı.

Hanjin Rizhao'nun, Brezilya'dan Hollanda'ya demir cevheri taşıdığı, kazanın nedeninin hala soruşturulduğu belirtildi.