BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Türban tartışmaları Erdoğan'ı yordu

Almanya ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını yanıltan Başbakan Erdoğan hem sitem etti hem dert yandı...

Abone ol

İNTERNETHABER / Anayasa değişikliği, türban, terör Başbakan Erdoğan'ı yorgun düşürdü. Berlin ziyareti öncesi kameraların karşısına geçen Erdoğan'ın iki soruya verdiği yanıt bu durumun adeta örtülü kabulü oldu...

Erdoğan'a, Akşam Gazetesi'nin bugünkü manşetinde yayımlanan, "İşte Kandil'i boşaltma planı kod adı: 300 PKK'lı" haber soruldu. Başbakan, bu soru karşısında "İlgili cevabı o haberi yapanlara sorarsanız çok isabetli olur" yanıtını verdi.

ANAMUHALEFET LİDERLERİNE AÇIK KAPI

Türbanla ilgili yöneltilen sorulara da öfkelenen Başbakan Erdoğan, "Bu konuyla ilgili sizlerin soru sormaktan yorgun düşmesi lazım. Çünkü biz de bu soruyu yanıtlamaktan yorulduk artık" dedi ve konuyla ilgili yine anamuhalefet liderlerine seslendi:

"Yasama organı ne iş yapar? Yasama organından bir kanun çıktıysa bu kanun çıktıktan sonra da uygulama alanını bulamıyorsa ki, anayasa mahkemesinin bir müdahalesi olmak süreciyle daha önce de bir yaklaşımda bulunuldu. Diyoruz ki; 'Anamuhalefet partisi de kararlıysa... Bu konuda arkadaşlarımıza talimat verelim ve yasal bir zemin gerekiyorsa, hemen adımı atalım... Gerekli olan neyse yapalım. Kim samimi kim değil ortaya çıksın."

YİNE DİYANET'İ İŞARET ETTİ

Türbanın tartışılması için en iyi konumun Diyanet olduğuna işaret eden Erdoğan, "Artık bu konu gündemden kalksın, bu bir inanç özgürlüğüdür. Eğitimin üzerindeki bu perdeyi artık kaldıralım. Kamusal alan, kamusal alan... Allah aşkına 7 sene öncesine kadar bu ülkede kamusal alan yok muydu? Bazı yerlerde bakıyorsunuz, anneler, babalar, hanımlar testten geçiriliyor. Saçma sapan şeyler ortaya koyuluyor. Bunlar özgürlükçü ülkelerde olacak şeyler değil. Ama ne yazık ki bu ülkede zorla buna alıştırılmaya çalışılıyor. Bırakalım halkımız özgürlüğü yudumlasın. Kimse birbirine şüpheyle bakmasın. Dünya Türkiye'den ibaret değil. Bakın siz gazetecisiniz. Halkı felakete sürüklemeyin. Bunun üstünüzde çok büyük vebali olur" dedi.

MERKEL İLE NELER GÖRÜŞECEK?

Berlin'de, Angela Merkel ile yapacağı özel görüşmesinde neler konuşulacağına da değinen Başbakan Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Ziyaretim sırasında Sayın Merkel ile bir kahvaltıda biraraya geleceğiz. Saygı değer mevkidaşımla Türk-Almanya ikili ilişkilerini, Almanya'da yaşamış olan Türkler'in yaşadığı sorunları görüşeceğiz.

AB ile ilgili müzakere sürecinde ne durumdayız ve neler yapabiliriz bunları görüşeceğiz. Kıbrıs ile iki ülkeyi yakından ilgilendiren bölgesel sorunları değerlendirmiş olacağız. Dost müttefik iki ülke, dayanışmasını bundan sonraki sürece de yansıtmalıdır. Çünkü ülkelerimizin sorunlara yaklaşımı örtüşüyor. Bu alanlarada birlikte hareket etme durumumuz var. Bunu iyi kullanmalıyız.

NATO'daki birlikteliğimiz farklılık arz etmekte. AB sürecinde ise maalesef bazı sıkıntılar yaşıyoruz, bunun çözümünde özellikle Almanya'nın, Fransa ile aktif rol almasını istiyoruz. Üst düzey ziyaretlerde 2010 yılında farklı bir ivmenin kazandığını görüyoruz. Gerek Merkel'in ziyareti, gerek Dışişleri Bakanı'nın Türkiye'ye ziyareti.

Şimdi ise 18-22 Ekim tarihlerinde Federal Almanya'nın Cumhurbaşkanı, Türkiye'yi ziyaret edecekler. Bu konuları, Cumhurbaşkanımız ve ben görüşeceğiz. Sorunları paylaşıp minimize etme gayreti içerisindeyiz."