BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.401,23
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erzincan'da yaşlılara büyük hizmet

Erzincan Belediyesi sosyal belediyecilik adına başlattığı uygulamalara, bir yenisini daha ekledi.

Abone ol

Erzincan genelinde yaşlı ya da düşkün insanları tespit eden belediye, kimsesi olmadığı için evlerini temizleyemeyen bu insanların evlerini temizliyor.

Yaşlılar haftasında başlayan bu uygulama ayda bir kez bu evlerin temizlenmesi ile sürecek. İlk uygulama yapılan evleri ziyaret eden Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, yaşlılar haftası münasebeti ile başlangıcı bu hafta içerinde yapılan ama sene boyunca devam edecek bu uygulama sayesinde, belediyenin her konuda hemşehrilerimizin yanında olduğunu gösterdiklerini söyledi.

Çakır sözlerine şöyle devam etti: “Biz artık belediyeciliğin sosyal yönünün fiziki yönü kadar öne çıktığı bilincindeyiz. Bu sebeple sosyal projelerimize, diğer belediyecilik çalışmaları kadar önem veriyoruz. Düşkünün, yaşlının, ihtiyaçlının yanındayız. Yaşlılarımız kendilerini geçindirecek bir gelire sahip olsalar dahi evlerini temizleyecek kimse bulamayabiliyorlar. Bu sebeple bizler bu tür yalnız yaşayan ve evini temizleyecek ya da temizlettirecek kimsesi olmayan evleri tespit ediyoruz. Bu hususta muhtarlarımız bize yardımcı oluyorlar. Bu uygulama ile bir ilke daha imza attık.” dedi.

Başkan Çakır’a ziyaretlerinde Erzincan Belediyesi Başkan Yardımcıları İbrahim Çetinkaya, Sami Mollaoğulları ve Seyfullah Kaban, ayrıca Halkla İlişkiler birimi sorumlusu ve bu projenin koordinatörü Recep Zor eşlik etti.