BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.409,96
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mersin'de hal dükkanları tartışması

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, hal dükkanlarının satış konusu tartışıldı.

Abone ol

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Kemal Sığırcıkoğlu, hal içerisinde yer alan dükkanların satış fiyatlarını belirleyen listeler içerisinde, en tarafsız ve bilimsel olarak hazırlananın, MTSO’nun gerekçeli rapor ekinde yer alan liste olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda tartışmalara neden olan hal içerisindeki dükkanların satış fiyatlarını belirleyen listeler üzerine yapılan konuşmalara cevap veren Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sığırcıkoğlu, “Daha önce Encümen kararı ile belirlenen fiyatın Bütçe Komisyonu’na ulaşmasından sonra, komisyon olarak 8 Şubat 2010 tarihi itibari ile sevk edilen bu konuyla ilgili gündem maddesi üzerinde yaklaşık olarak 2 aydır tartışma yapılıyor. Komisyon, Encümen kararı ile gönderilen listeye itibar etmiş olsaydı, Emlakçılar Odası ve MTSO’ya yazı yazarak ikinci kez fiyat isteme durumuna düşmezdik” dedi.
Komisyon olarak öncelikle Akdeniz Belediyesi’ne danıştıklarını ve söz konusu dükkanlar ile ilgili bir beyanlarının olmadığını öğrendiklerini ifade eden Sığırcıkoğlu, “Bunun üzerine Emlakçılar Odası’na başvurarak, bilirkişi nezdinde dükkanların fiyatlarının belirlenmesi istedik ve oradan bir yazı geldi.

Ayrıca MTSO’da 1.5 ay içerisinde şu anda gerekçeli rapor ekindeki fiyat listesini verdi. Böylece Emlakçılar Odası, MTSO ve Encümen’in verdiği listeleri Plan ve Bütçe Komisyonu olarak büyük bir hassasiyetle değerlendirdik”
diye konuştu. Değerlendirme sonucunda bazı komisyon üyelerinin Emlakçılar Odası ile MTSO’nun verdiği fiyatların toplanarak ikiye bölünmesi yönünde, bazı üyelerin sadece MTSO’nun verdiği rakamlar yönünde, bazı üyelerin de Encümen’in yeni bir liste hazırlaması yönünde görüş belirttiğini kaydeden Sığırcıkoğlu, “Yapılan çalışmalar sonucunda MTSO’nun şu anda gerekçeli roporunda yazılı fiyat listesi 4 kabul, 2 red ve 1 çekimser oyla komisyondan oy çokluğu ile geçti” şeklinde konuştu.

Tüm bankaların gayrimenkul değerlerini tespit eden SPK onaylı Çağatay Güneş isimli müşavirlik limited şirketinin söz konusu raporu, büyük bir hassasiyetle, havadan ve karadan çektiği görüntüler eşliğinde ve belirlediği değerler üzerinde, bilimsel bir yaklaşımla hazırladığını sözlerine, Sığırcıkoğlu, “Bilimsel ve tarafsız olarak hazırlanan MTSO’nun gerekçeli raporunun gerçeğe en yakın değerlendirme olduğunu düşünüyorum” dedi.