BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hürriyet çaktırmadan vurdu!

Hürriyet gazetesi, Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Çan'ın eşiyle ilgili bir iddiayı haber yaptı.

Abone ol

Demokrat Yargı Derneği'nin de eşbaşkanı olan Can, YARSAV'la yaptığı tartışmalarla dikkatleri üzerine çekmişti.

Hürriyet Osman Can'ın eşinin Ankara Hukuk Fakülkesi'nde öğrenciyken beğendiği hocasına mesaj attığı için aldığı disiplin cezasını sürmanşetine çekti.

Ancak haber bu şekilde verilmedi. Ayıplanan haber Hürriyet gazetesinde sürmanşet oldu ve "Yargıda belaltı savaş" başlığıyla verildi. Taraf gazetesi bu haberi Hürriyet'in sinsice bir saldırısı olarak gördü.

Gazete haberi sürmanşetten "Hürriyet belaltından bildiriyor" başlığı ile verdi. Haberin spotunda ise şu ifadeler vardı:

"Hürriyet Anayasa Mahkemesi raportörü Osman Can ile ilgili çirkin bir haberi dün sürmanşetine taşıdı. "Yargıdaki savşa bel altına indi" başlığıyla verilen haber, Osman Can'ı bel altından vurmayı hedefliyordu. "

Haberin devamında ise gazete "Hürriyet'in hedefi Osman Can" başlığı ile verdi.

Hürriyet dünkü haberinde iddiayla ilgili Osman Can'ın görüşlerine de yer vermişti: “Kamusal bir mücadele yapıyoruz. Şahsi olarak basının böyle bir konuyu haber olarak değerlendirmeyi düşünmesi bile bana üzüntü veriyor.”

SİZİN EŞİNİZ YOK MU?

Ahmet Altan bu haberle ilgili Hürriyet gazetesini eleştirdi. Taraf Genel Yayın Yönetmeni Altan bugünkü köşesinde aile kutsallığına dikkat çekti ve şu soruları yöneltti:

(...)Şimdi o gazetenin sahibine sormak istiyorum.
Sizin eşiniz, çocuğunuz, yakınınız yok mu?
Kızdığınız, beğenmediğiniz, fikirlerine karşı olduğunuz birinin eşiyle ilgili utanmazca bir haberi gazetenizin tepesinde görmeye aldırmazsanız, bir başka insanın "ailesine" dil uzatırsanız, mafyanın bile yapmadığını yapıp "aileye" saldırırsanız, sadece "düşmanlarınızın" değil kendi ailenizin de "dokunulmazlığını" tehlikeye atarsınız.
Osman Çan'ın ailesini korumak biraz izanınız varsa anlarsınız ki aslında "kendi ailenizi" korumaktır.
Aynı soruyu, bu haberi kendisine gerçekten yakıştıramadığım, böyle bir haberi gazetesinin tepesine koyarak sadece beni değil herhalde kendisini tanıyıp seven herkesi şaşırtan Hürriyet gazetesinin genel yayın müdürüne de sormak istiyorum.
Senin ailen, eşin, sevdiğin yok mu?
O haberi oraya koyarak kendi ailene de kötülük ettiğinin farkında değil misin?