BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ispartalı işadamlarından itiraf

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüseyin Kaçıkoç işadamlarıyla ilgili önemli bir itirafta bulundu.

Abone ol

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, devletin bütün yatırımlarının bulunduğu şehirde tek problemin üretmemek olduğunu söyledi.

Hasan Hüseyin Kaçıkoç, eğitimde ve sağlıkta Türkiye ortalamasının üzerinde olan Isparta'nın üretimde geri olduğunu kaydetti. Isparta?nın fert başına düşen gelirde Burdur'un bile gerisinde olduğunu hatırlatan Kaçıkoç, "Isparta gayri safi yurtiçi hasılası ile 81 il içinde 41. sırada. 10 bin kişiye düşen doktor sayısında 6'ıncı, 10 bin kişiye düşen hastane yatağında 1?nci sıradayız. İl olarak altyapı sorunlarımızı büyük oranda tamamladık. Asfalt yol oranında 81 ilde 3. sıradayız. Şehirleşme oranı bakımından 25.sıradayız" dedi.

Isparta'nın kalkınma için yeterli şartlara sahip olmasına rağmen kent olarak Türkiye milli gelirindeki payının binde 5 civarında olduğunu ifade eden Kaçıkoç, son 3 yılın ihracat ortalamasının yaklaşık 120 milyon dolar civarında olduğunu ifade etti. Kaçıkoç, "Buda çok düşük bir rakam. Isparta olarak biz bölgede daha az üretiyoruz. Devlet yapması gerekeni yapmış, ama özel sektör olarak biz yapmamız gerekeni yapmamışız. Potansiyelimizi üretime kaydıramamışız. Kamu yatırımlarını özel sektör ve sanayileşme ile desteklemeliyiz" diye konuştu.

Isparta'nın 2000'li yıllarda 60 milyon dolar ihracat yaparken, şimdilerde ortalama 110-120 milyon dolar civarında ihracat yaptığı bilgisini veren Kaçıkoç, buna karşılık Türkiye ihracatının 4 kat arttığını anlattı. Kaçıkoç, Isparta'dan 60 civarında ülkeye mal satıldığını kaydetti.