BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tarihi köprü için kum ocakları kapatıldı

Kayseri'de tarihi Şahruh Köprüsü'nün kurtarılması için kum ocaklarının faaliyetleri durduruldu.

Abone ol

Kayseri'de, Kızılırmak üzerindeki 530 yıllık tarihe sahip Şahruh Köprüsü'nü tehdit eden kum ocaklarının faaliyetleri geçici olarak durduruldu.

Edinilen bilgiye göre, 1480 yılında inşa edilen Şahruh Köprüsü, bugüne dek ayakta kalmayı başardı. Sarıoğlan ilçe sınırları içerisinde bulunan 144.5 metre uzunluğunda ve 5.6 metre genişliğindeki köprü, uzun yıllardır faaliyet gösteren kum ocakları nedeniyle zaman içinde yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Kum ocaklarının usulüne uygun üretim yapmamaları, ırmak yatağında kot farkı oluşması ve suyun serbest akışındaki değişiklikler nedeniyle tarihi köprü tehdit altında kaldı.

Ayrıca, kum ocaklarından çıkan kumları taşıyan ağır kamyonların da geçmesi köprü için tehlike oluşturmaya başladı.

Bölgede işletilen kum ocaklarının ruhsatlarının yenilenmesi konusunu görüşen İl Daimi Encümeni, bu sorunun çözümünü için, aralarında Sarıoğlan Belediyesinin işlettiği kum ocağının da bulunduğu toplam 6 kum ocağının faaliyetlerinin geçici olarak durdurulması kararlaştırıldı.

Kayseri İl Özel İdaresinin yeni ihale şartnamesi oluşturacağı, şartnamede tarihi köprü ile ilgili yaşanan olumsuzlukları de dikkate alacağı belirtildi.