BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sabıka kaydı alınca şoke oldu

İşe girmek için sabıka kaydı almaya giden işçi şoke oldu. Çünkü kayıtlara göre o bir dolandırıcıydı. Şoke olan işçi ikinci bir şok daha yaşadı.

Abone ol

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde iş başvurusu için sabıka kaydı almak üzere savcılığa giden inşaat işçisi, milyonlarca lira borçlu çıkınca tutuklandı. İnşaat işçisi, kimliğini kaybettiğini ve adına kurulan şirketler üzerinden kesilen çeklerle dolandırıldığını iddia etti.

Marmara Ereğlisi ilçesine bağlı Yeniçiftlik beldesinde yaşayan evli ve 2 çocuk babası Satılmış Kara (60), 2008 yılında nüfus cüzdanını kaybetti. Bu süreçte kimliği temin eden kişi ya da kişiler, Kara adına kurdukları şirketlerle piyasaya milyonlarca lira değerinde karşılıksız çekler kesti.

Arandığından habersiz olan Kara, çevredeki bir fabrikada işçi alındığını öğrenerek, iş başvurusunda gerekli sabıka kaydı için savcılığa gitti. Bilgisi dışında kurulan şirketler üzerinden yüklü miktarda borçlanan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan Kara, sabıka kaydı için gittiği savcılıkta arandığı ortaya çıkınca gözaltına alındı. Kara, daha sonra alınan ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mahkemede Tekirdağ Velimeşe'deki Nur Yıldız Fabrikası'na iş başvurusu yapmak için gittiğini anlatan Kara, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Kara savunmasında, "Gerek maddi durumumun elverişsizliği, gerek okuma yazma bilmiyor olmam nedeniyle çek kullanmam söz konusu bile olmaz. Ben 2008 yılında kimliğimi kaybetmiştim. Yeniden bir kimlik çıkarttım. Benim kimliğim kullanılmış olabilir. Bakırköy 6. İcra Müdürlüğü'nde hakkımda bir takip yapılmış ve orada 'Sümbül Tekstil' firmasının sahibi olarak gözükmekteyim. Oysa ben kesinlikle Sümbül Tekstil'de ne çalıştım ne de bilirim" dedi.

Eşinin suçsuz olduğunu belirten Nurten Kara ise, "İş başvurusu yaptığımızda bizden istenen sabıka kaydında sabıkalı olduğu ve üzerimize şirket kurulduğunu öğrendik. Bunun üzerine kocam tutuklandı. Bizi herkes biliyor, suçumuz yok. Kendi halimizde insanlarız. Şirket kuracak kadar vakti durumumuz yok ve kocamın bunlarla ilgisi yok. Zaten okuma ve yazma bilmiyor. İmza dahi atamaz" diye konuştu.

Yetkililerden yardım isteyen Nurten Kara, "Mağduruz, para durumumuz yok, çalışanımız yok. Tek başıma kaldım. Allah rızası için (suçlu) kimse çıksın" diye feryat etti.

Satılmış Kara'nın yeğeni Kamil Kara ise, "Amcamın böyle bir şeyi olsa 500-600 TL'lik iş başvurusuna gitmez. Üzerine kurulan şirketten çekler kesiliyor. Bu çekler karşılıksız oluyor ve bu nedenle tutuklanıyor. Mağdur olan insanlarız, biz maddi durumu belli insanlarız. Bu adam içeride ceza yatıyor. 280 milyondan bahsediliyor. Nasıl bir vicdan vardır bu insanlarda. Yapılması gereken adaletin yerini bulmasıdır'' diye konuştu.