BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir'de suya  açığı kapatma zammı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinden İzmirlilere kötü haber. Mayıs ayından itibaren su fiyatlarına zam var.

Abone ol

İzmir'de, Mayıs ayından itibaren suya yüzde 15 zam yapılması kararlaştırıldı. Haziran'da da yüzde 7 zam yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin Nisan ayı son oturumunda İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU'nun 2009 yılı faaliyet raporu görüşüldü.

Gergin geçen toplantıda Başkan Aziz Kocaoğlu merkezi iktidardan şikayet ederek şunları söyledi:

''35 senedir ensemde boza pişiyor. Paranın nasıl yönetileceğini, nasıl belediyenin ya da şahsın iflas etmeyeceğini, Türkiye'de ne kadar sürede bir kriz olduğunu bilen insanım. Belediyeyi ona göre yönetiyorum. Projemiz çok. Sayın Cumhurbaşkanına da bunu arz ettim, İzmir 2008 yılında merkezi hükümete 18 milyar lira katkıda bulunuyor. İzmir'in memur maaşları, yatırımlar, bütün birimler dahil olmak üzere merkezi bütçeden gelen parası 5 milyar lira. İzmir birçok eksikleri ile bu sistemi götüremiyor, kalkınması için teşvike ihtiyacı var. Bir sene verdiğiniz paranın tamamını teşvike ayırın.''

SUYA YÜZDE 15 ZAM

Mecliste İzmir 4. idare Mahkemesi'nin faturalara yansıtılan 2 metreküp su bedeli karşılığı alınan bakım tamir ücretini iptal etmesinin ardından, gelirde meydana gelen yüzde 15'lik açığı telafi etmek amacıyla bu oranın faturalara yansıtılması kararlaştırıldı.

Önerge, AK Parti'nin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Başkan Kocaoğlu, mahkemenin kararıyla yüzde 15 gelir kaybına uğradıklarını, bunu telafi etmek amacıyla Mayıs ayından itibaren yüzde 15 artış öngördüklerini belirterek, ''Bunu hizmet bedeli olarak alıyorduk. Şimdi fiyata yansıtıyoruz. Haziran 2010'da enflasyon doğrultusunda suya yüzde 7 zam öngörüyoruz'' diye konuştu.