BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çankaya'da 10 sektörde 10 proje sözü

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık görevindeki bir yılını değerlendirdi. Tanık'ın 10 sektörde 10 proje sözü var.

Abone ol

Vedat Dalokay Nikah Salonu'ndaki ''12 Ay 365 Gün Çankaya'' isimli toplantıda görevindeki ilk yılını değerlendiren Tanık, 29 Mart Yerel Seçimlerinin ardından, görev süresinin beşte birini tamamladığını hatırlattı.

Siyasetin, her ne kadar biraz hakir görülen bir faaliyet alanı olsa da yerine getirilebilecek en kutsal görevlerden birisi olduğunu söyleyen Tanık, siyaseti hak ettiği kalitede yerine getirmek için çaba sarf edilmesi gerektiğini belirtti.

Belediyeciliğin de içinde siyaset ve iktidar barındıran bir yapı olduğuna işaret eden Tanık, Türkiye'deki yerel yönetim yapılanmasında çok güçlü bir başkanlık sistemi bulunduğunu dile getirdi. Tanık, ''Bu güçlü başkanlık sisteminin ürettiği iktidarın doğru kullanılamaması durumunda, o iktidarı kullananları yozlaştırma potansiyelinin çok yüksek olduğunu unutmamak gerekiyor'' dedi.

Tanık, göreve geldikten sonra belediyede, ''yeni toplumcu belediye'' anlayışıyla yeni bir yapılanmaya gittiklerini anlattı.

Bu anlayışın, küresel ekonomik kriz koşullarında tüm Türkiye'de uygulanabilecek bir programı üretmeyi amaçladıklarını söyleyen Tanık, bu programı uygulama programlarına ve projelerine dönüştürmek için çalıştıklarını kaydetti.

RUTİN HİZMETLER EKSİKSİZ YERİNE GETİRİLECEK

Tanık, rutin hizmetler bağlamında belediyecilik yapısının siyasal parti ayrımı gözetmeksizin hizmetleri eksiksiz yerine getirmeye çalıştıklarını da vurgulayarak, ''Bu belediyecilik anlayışını, CHP'nin programı ve Sosyal Demokrat bakış açısı, adalet anlayışı, halkçılık politikalarıyla, kaynakların halkın hizmetinde kullanılmasını hedef alarak proje ve programlara dönüştürmemizi zorunlu kılan bir dönem olarak yaşadık'' diye konuştu.

Tanık, ilk bir yılda, bundan sonra Türkiye'de değişik yerlerde sosyal demokrat belediyecilik anlayışını uygulama niyetinde olacak ve çeşitli sorumluluk noktasına geleceklerin de yararlanabileceği bir program demetine dönüştürmek için çok yoğun çaba sarf ettiklerini aktardı.

Geldikleri noktanın, hedeflerine ışık tutacak bir nokta olduğunu savunan Tanık, şöyle konuştu:

''Bu bir yıllık süre içerisinde, çok önemli ölçüde belediyemizin yeniden yapılanmasını ve deyim yerindeyse hücrelerinden başlayarak bir tazelenme sürecini inşa etmeyi başardık. Bunu, Çankaya Belediyesi örgütünü ve yönetim anlayışını sürekli yenilenen ve kendisini geliştiren bir yapıya dönüştürerek başaracağımıza inanıyorum.

Çankaya Belediyesi önümüzdeki dönemde hem Türkiye'deki diğer belediyelere hem kriz altında yaşamakta olan az gelişmiş ülkelerin, gelişmekte olan ülkelerin ve hatta gelişmiş ülkelerin pek çoğunun yerel yönetimlerine örnek olabilecek bir programın ilke ve araçlarını, projelerini tasarlamış olacak. Bunun örnek uygulamalarını hayata geçirip, gelecek yıl ve daha sonraki buluşmalarımızda önünüze sunmak istiyorum.''

Tanık, 2010'da 10 sektörde 10 temel projeyi hayata geçireceklerini de ifade etti.

Başkent'in sanatçı yetiştiren bir ocak konumunda olduğunu, ancak bu değerlerini İstanbul'a kaptırdığını söyleyen Tanık, ''Müzik alanında Çankaya'ya ve tüm Ankara'ya hizmet verecek bir konser salonunun ve entegre bir kültür sanat ortamı, kongre merkezinin, Turan Güneş Bulvarı üzerindeki 12 bin metre karelik arsa üzerinde yapımının ilk adımlarını gelecek ay atacağız'' şeklinde konuştu.

Çankaya Belediyesi'nin bir yıllık faaliyetlerinin anlatıldığı bir tanıtım filminin de gösterildiği toplantıya, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, CHP Ankara Milletvekilleri Tekin Bingöl, Nesrin Baytok, Küba'nın Ankara Büyükelçisi Jorge Quesada Concepcion, CHP ve Çankaya Belediyesi'nin yöneticileri ile çok sayıda vatandaş da katıldı.