BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

111 yıllık odanın ilk kadın üyesi

Gaziantep'te 111 yıl önce kurulan Ticaret Odası'nın ilk ve tek kadın meclis üyesi Akkaya bölge kadınlarına model oluyor.

Abone ol

14 yıl önce Gaziantep Üniversitesi Basın Halkla İlişkiler Sorumluluğu'ndan emekli olduktan sonra kurduğu fuar şirketi ile bölgede önemli fuar organizasyonlarına imza atan Akkaya, 111 yıllık Gaziantep Ticaret Odası'nın da ilk ve tek kadın meclis üyesi olarak görev yapıyor.

Bölge kadınlarına rol model olmanın gayreti içinde olan Akkaya, Güneydoğu'dan, önemli iş kadınları çıkacağını dile getirdi. 1996 yılından beri; Gaziantep, Şanlıurfa ve bölgede 50'nin üzerinde fuara ve çok sayıda önemli organizasyona imza atan Akkaya, tarım, tekstil, tekstil makineleri, gıda, bilişim, kitap ve otomobil fuarları organize ettiğini dile getirdi. Akkaya, "Gerçekleştirdiğimiz fuarlar ve diğer ticari organizasyonlarla, bölgenin ticari ve sosyal yaşamına çok önemli değerler kazandırıyoruz." dedi.

Güneydoğu'da örnek olmanın kolay olmadığını belirten Akkaya, "Bunun için iyi bir eğitim, kültürel altyapı ve deneyim gerekiyor. Kişisel cesaret, farklı düşünmekte çok önemli. Güneydoğu'da kadın olanın avantajı ve dezavantajı var. Çok sayıda kadının arasından sıyrılmıyorsun, çok sayıda insanın arasından sıyrılıyorsun." diye konuştu.

Hülya Akkaya bir ilki imza attı ve 111 yıllık Gaziantep Ticaret Odası'nın seçilmiş ilk ve tek kadın üyesi olmayı başardı. Odanın ilk ve tek kadın meclis üyesi olduğunu seçimin son dakikalarında öğrendiğini belirten Akkaya, "Onurlandım, sorumluluk hissettim. Seçimle gelmek çok güzel. Elimden geldiği kadar, Odaya yararlı olmaya çalışıyorum. Turizm Kültür Komisyon Başkanıyım, TOBB delegesiyim. TOBB'da raportör olarak görevliyim. Bunlar benim için onur verici çalışmalar." diye konuştu.