BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.409,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir Belediyesinde kürsü kavgası

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında AK Parti ile CHP'li üyeler arasında kürsü kavgası yaşandı.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin nisan ayı son oturumunda kürsü kavgası yaşandı. Yumruk yumruğa gelen üyeleri Başkan Aziz Kocaoğlu ayırdı, toplantıya ara verildi.

Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT'un faaliyet raporlarının okunmasının ardından ilk sözü, CHP Grup Başkan Vekili Aydoğan aldı. Ardından AK Partili üye Ali Sürekli konuştu. Daha sonra meclise kürsüden hitap etmek isteyen AK Parti Grup Başkan Vekili Çakar ile CHP Grup Başkan Vekili Aydoğan arasında, itişmeye varan tartışma yaşandı. Çakar'ın kürsüyü alıp meclis üyelerinin önüne getirmek istediği sırada kürsüyü iten Aydoğan, "Yerine geç, buradan konuşamazsın. Buradan sadece başkan konuşabilir" dedi.

Çakar ise, "Ben meclise hitap edeceğim. Terbiyesizlik yapma. Sen kimsin ya? Ben beş yıldır buradan hitap ediyorum, biz bunları bilmiyor muyuz? Şuradan dönüp de meclise konuşunca neden rahatsız oluyorsunuz" dedi.

Tartışmaya meclis üyelerinin de katılmasıyla salon bir anda karıştı. Üyeler arasından kalkan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ikiliyi ayırırken Akyarlı da oturuma ara verdi.

ARADAN SONRA SÖZ DÜELLOSU

Meclis toplantısı, aranın ardından da gergin başladı. Başkan Akyarlı, inisiyatif kullanarak Yusuf Kenan Çakar'a kürsüden konuşma yapması için izin vermediğini açıkladı. Bunun üzerine oturduğu sıradan konuşmaya başlayan Çakar, "Beş yıl boyunca yaptığımız bu uygulama, bu yıl herhalde CHP grubundaki arkadaşlarımızın eleştirileri ve tahammülsüzlükleri doğrultusunda böyle bir uygulamayı getirdi" dedi.
KONUŞMA DEĞİL PROVOKASYON

Başkan Kocaoğlu Çakar'ın konuşma yapmadığını, İzmir'i ve meclisi provoke ettiğini söyledi. Kocaoğlu, "Altı senedir bu lafı söylemedim. Bu, hiçbir meclis üyesine yakışan bir davranış değildir. Kendisini, bu meclise ve İzmir halkına saygılı olmaya davet ediyorum. Bir daha da bu daveti yapmayacağım. Aldığı tavır, yaptığı konuşmalar, üslup, gülmeler, sabote etmeler İzmir'e hiç kimsenin yapamayacağı davranışı, genelde iktidar ama yerelde muhalefet olan bir partinin Büyükşehir Belediye Meclisi grup başkan vekiline yakıştıramadığımı belirtiyorum. Dinlemek zahmetinde bulunmadan çıkıp gitmesini de bu meclise saygısızlık olarak nitelendiriyorum" dedi.

DÜRÜST BAŞKAN SÖYLEMİ

Yaptıkları hesabın hem yetkililer hem de kendilerinin denetimden geçtiğini kaydeden Kocaoğlu, "Çok şükür, bugüne kadar bir hata yapmadık. "Dürüst Başkan" söylemini ben çıkarmadım, İzmirli çıkardı. Baktılar ki bu iş olmuyor, önümüzde genel seçim var, kime nasıl vururuz Büyükşehir Belediyesi'nde dediler. Başkanına vururuz, onun imajlarını zedeleyerek vururuz diye düşündüler. Bunlar acemi siyasetçinin yaptığı, 3,5 milyon İzmirlinin gülerek izlediği basit oyunlar. Siyasetin inişli çıkışlı yollarında daha çok inip çıkmanız lazım ki siyasetin evrensel kurallarını öğrenesiniz ve herkesin hakkını herkese verecek olgunluk ve kemaliyete ulaşabilesiniz" diye konuştu.