BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tarihi kentler Kırşehir'de buluştu

Krışehir Belediyesinin evsahipliğindeki Tarihi Kentler Birliği buluşmasına yaklaşık 400 kişi katılıyor.

Abone ol

Kastamonu, Kayseri, Amasya, Uşak, Kastamonu Valileri başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden belediye başkanlarının yanı sıra bilim adamlarının da konuk edildiği tarihi buluşma, Terme Oteli'nde gerçekleştiriliyor. Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, tarihi buluşmanın açılış konuşmasında şehrinin her insanın istifade etmesi gereken sonsuz bir kültüre ve birçok zenginliğe ev sahipliği yaptığını belirtti.

Tarihi Kentler Birliğinin önemine değinen Başkan Bahçeci, "Birlik kurulduğu günden bu yana çok güzel işlere imza atmış olan çok önemli bir birlik. Bu birliğin ilimizde bir toplantı tertip etmesi bizim için çok önemli ve gurur verici bir olaydır." dedi.

Tarihi Kentler Birliği ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, 2000 yılında çalışmalarına 50 üye ile başlayan Tarihi Kentler Birliği'nin şimdi dev organizasyonlara imza attığını söyledi. Özhaseki, özveri ve çabayla hedef büyüttüklerini ülke genelinde bulunan tüm il ve ilçe belediyeleri için hizmet vermeye devam ettiklerini, kendilerine iletilen kalkınma istekleri doğrultusunda yardıma hazır olduklarını söyledi.

Açılış konuşmasında Tarihi Kentler Birliği'nin güzel bir çalışma temposu yakaladığının altını çizen Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden ise birliğin hizmet yelkenlerini alabildiğine şişirdiğini belirterek; "Bu tür çalışkan birlikle ülkemiz güzel Türkiye'miz en iyi yerde olacaktır. Ülkemizin buna çok büyük ihtiyacı var." diye konuştu.

Tarihi Kentler Birliği Kırşehir Buluşması yarın "Kale- Çarşı-Mahalle Bütününde Çarşı" oturumuyla devam edecek. Oturuma Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin konuşmacı olarak katılacak.