BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,84
ALTIN 2.410,84
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Trabzon'da soykırım yalanı paneli

Trabzon Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Geleneksel Tarih Sohbetleri" panellerinin beşincisi Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Abone ol

Trabzon Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Ermeni Meselesi ve Soykırım Yalanı" konulu panele Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Panelde konuşan Prof. Dr. Hikmet Öksüz, Ermeni Soykırımı’nın tamamen bir yalandan ibaret olduğunu belirterek, "Aslında 1915'te çıkartılan ‘Sevk ve İskan Kanunu’ çerçevesinde savaşa yakın olan bölgelerden, savaşın olmadığı fakat yine Osmanlı Devleti'nin egemenliğinde bulunan yerlere Ermeni vatandaşların nakli hadisesi, Ermeniler’in can güvenliğini sağlama projesiydi. Devletin savaşta olduğu bir dönemde Ermeniler’in isyan edip devletine kast ettikleri ve düne kadar komşu olarak yan yana yaşadıkları insanları boğazlamaya çalıştıkları bir dönemde Anadolu Türkleri ellerine silahlarını alıp devletine ve milletine kast etmiş bu unsurları ihanetlerinden ötürü cezalandırmaya kalkmış olsalardı bugün maksatlı olarak iddia edilen noktaya gelinirdi.

Ermeniler’in imha edilmesi asıl o zaman olabilirdi. Ama devlet kendi halkının din, dil ve ırk ayrımı yapmaksızın bu kargaşayı meydana getirmemek için radikal bir yöntemle hukuk kuralları içerisinde bir yöntem uyguladı.Yani iddia edildiği gibi Ermeniler soykırıma uğramamış, bilakis devlet tarafından korunmuştur” diye konuştu.