BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,63
ALTIN 2.389,37
HABER /  POLİTİKA

Meral Akşener'den asgari ücret, emekli maaşı ve İstanbul Sözleşmesi salvoları! Şu utanmazlığa bakar mısınız?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Parti içindeki taciz, tecavüz ve para işleriyle ilgili yine suskun kalan Meral Akşener, Cuhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Sözleşmesi ile ilgili sözleri için "İnanılır gibi değil" derken, asgari ücrete tek zam yapılması ve emekli maaşları ile artan kiralar konusunda hükümeti topa tuttu.

Abone ol

İYİ Parti Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener'in hedefinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile emekli maaşları, asgari ücrete yapılacak zam ve kira sonunu vardı. Geçen haftaki toplantıda partisi içindeki taciz, tecavüz, oğlunun para ilişkileri ile ilgili konuşmayan Akşener'in bugün suskun kaldı. İşte Akşener'in açıklamalarından satır başları...

Son 10 ayda 364 kadın öldürüldü

- Kadına şiddet meselesi sadece özel günlerde hatırlanıyor.  Son 10 ayda 364 kadın öldürüldü. Şiddetin bundaki payı da büyük. Çok değil bu haftanın başında Ankara'da bir kadın eşi tarafından vurularak öldürüldü, İstanbul'da bir anne çocuklarının gözü önünde katledildi. Her gün yeni bir kadın cinayeti haberi arıyoruz. Evde işte sokakta kadınlar "her yerde ya sıradaki ben olursam" tedirginliği yaşıyor.

Erdoğan'ın sözleri inanılır gibi değil

- Tablo böyle vahimken, Erdoğan çıkıp İstanbul Sözleşmesiyle ilgili “İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizin kadın hakları ve şiddetle mücadeleye en küçük olumsuz bir etkisi olmamıştır” açıklaması yapıyor. İnanılır gibi değil. Madem öyle o zaman sözleşmeden çekilmemizin kadınlar üzerinde nasıl olumlu bir etkisi oldu çık açıkla.

Daha kaç kadın çaresizce ölümü bekliyor...

- Her gün bir kadın şiddete maruz kalırken, sözleşmeden çıkarken şiddete engel olabildiniz mi, aile içi huzuru sağlayabildiniz mi onu da açıkla. Bu soruların cevabı hayır. En ufak adım atmadılar. 334 kadın hayatını kaybederken 2023ün bitmesine bir ay kala 364e çıktı. Daha kaç kadının çaresizce ölümü beklediğini bilmiyoruz.

Bugün yüzde 40 faiz adeta alkışlanıyor

-Bugün; yüzde 40 faiz, adeta alkışlanıyor… “Neredeen nereyee” değil mi? Biz ise, İYİ Parti olarak; Dün neredeysek, bugün de, aynı yerdeyiz! O günün şartlarında; İktidarı, defalarca uyarmıştık. “Merkez Bankası'nın işine karışmayın.” demiştik. İktidarı akla ve bilime davet etmiştik.“ 'Faiz sebep enflasyon sonuçtur.' saçmalığından, vazgeçin.” demiştik.

-Dün; tüm bu ikaz ve eleştirilerimizi, duymazdan, görmezden gelen iktidar; Görünen o ki, bugün; yine kendisine yakışan bir tutarsızlıkla; “Faizi yükselt ki, enflasyon düşsün.” modeline dönüyor… Memleketi, kendi elleriyle soktukları krizden, çıkış yolunu da; zor durumdaki milletimizin üzerine, karabasan gibi çökmekte arıyor.

Emekli maaşıyla ev bile kiralanamıyor

- Artık emekli maaşıyla kiralanacak ev bile bulunamıyor. Bugün ülkemizde geçim sıkıntısı varsa bu AK Parti'nin eseridir. Eğer bugün kiracılar ev sahipleri ile davalık oluyorsa bu AK Parti'nin eseridir.

- Emeklilerimiz açlık sınırının altında yaşamaya çalışıyor. Zam üstüne zam yapanlar her ay karını artırır. Sonra dönüp sana zam yapacağız derler.

-Enflasyon oranında zam alınca; enflasyona karşı korunduğunu zannedersin; ama aslında yoksullaşırsın. Çünkü; Devlet her ay, vergi gelirini artırır.

-Zam üstüne zam yapanlar, her ay kârını artırır. Ama dönüp size derler ki; “Sen 6 ay boyunca artan fiyatlar altında ezil; sonra sana zam yapacağız.”

Şu utanmazlığa bakar mısınız?

-Hatta; belli ki, bu zulüm bile, iktidara yetmemiş olacak; geçen hafta, yeni bir rezalete daha imza attılar. Çalışma Bakanı çıktı; ve asgari ücretin, artık yılda bir defa belirleneceğini söyledi. Üstelik bunu, “Çalışanlarımızı enflasyona, ezdirmemek için yapmalıyız.” dedi. Şu utanmazlığa bakar mısınız?

-Türk-İş verilerine göre, Kasım’da açlık sınırı 14 bin 25 liraya, bekar bir çalışanın “yaşama maliyeti” ise aylık 18 bin 239 lira olmuş. Dört kişilik bir aile için 45 bin 686 liraya ulaşan yoksulluk sınırı, 11 bin 402 liralık asgari ücretin dört katını aşmış.

-Temmuz ayındaki asgari ücret bugün 4 ay sonra açlık sınırının %20 altına inmiş, asgari ücret ailenin yoksulluk sınırının 3,3 katı iken bugün 4 katını aşmış.

Yılda bir kez zam yapacaklarmış

-Asgari ücretli açlığa mahkum, ailesi de yoksulluğa mecbur hale getirilmiş. Böyle bir tablo karşısında çıkmışlar asgari ücreti yılda bir defa belirleyeceklerini söyleyebiliyorlar. İşte utanmazlık budur…

-Yüksek enflasyon dönemlerinde; ücret ve maaş ayarlamaları, ne kadar sık yapılırsa; çalışanlar ve emekliler, enflasyona karşı, o kadar korunmuş olur.

-Ama biz, tam olarak bu nedenle; “Böylesine yüksek bir enflasyonda; asgari ücreti, memur maaşlarını, emekli aylıklarını; yılda 2 defa, güncellemek yetmez; bu sayı, dörde çıkartılmalı.” derken; Sayın Bakan, bunun, bir de “asgari ücretliler için”, yılda bir defaya düşürüleceğini söylüyor. Böyle bir insafsızlık olabilir mi?

12 ay boyunca, aynı maaşla, nasıl idare edecek?

-Enflasyonun karşısında, ne kadar zam alırsa alsın; daha 1 aya kalmadan, maaşlar erirken; şimdi, 1 yıl boyunca, milletimiz ne yapacak? Her şeye, her ay zam gelirken; 12 ay boyunca, aynı maaşla, nasıl idare edecek? Böyle bir vicdansızlık olabilir mi?

-Madem, bir yerlerden kısmanız gerekiyor; O zaman, bir zahmet, kendinizden kısın! Biraz da, siz tasarruf edin! Biraz da, siz kemer sıkın! Artık biraz da, siz sorumluluk alın! Artık biraz da, siz bedel ödeyin! Bu milletin boğazından da, artık elinizi çekin!

İYİ Parti analizi kasıyorlar

-İYİ Parti; Siyasetin ahlaksız tekliflerini, elinin tersi ile itenlerin partisidir! İYİ Parti; Milletin selameti için, her türlü baskıya göğüs gerenlerin partisidir! İYİ Parti; Memleketine hizmet için, çetin yolları yürüyenlerin partisidir!

-Sizler de, bu kutlu hareketin, uç beyleri olarak; İYİ Parti'nin, neler başarabileceğini, tüm Türkiye'ye göstereceksiniz! Şimdiden yolunuz açık olsun! Allah gayretlerimizi ibadet saysın. Bizleri milletimize karşı utandırmasın.

-İYİ Parti'miz, bundan 6 yıl önce; “her şey bitti” dendiği anda; umutların yittiği, çarelerin tükendiği bir anda; Türk siyasetine, yeni bir nefes oldu.

-Koltuk hırsına, siyasi ranta, kişisel ikbal hesaplarına, feda edilen millet iradesinin, gür sesi oldu. Balçıkla sıvamaya çalışanların karşısında; Ülkemizin istikbali için, her daim inatla parlayan, bir güneş oldu.

Hangi kirli tuzaklar kurulursa kurulsun

-Ve bugün; Ne kadar tartışılırsa tartışılsın; Kaç cepheden hedef alınırsa alınsın; Hangi kirli tuzaklar kurulursa kurulsun; İYİ Parti'nin güneşi, ilk günkü ışıltısını koruyor.

-Çünkü İYİ Parti; Birilerinin kariyer basamağı olsun diye kurulmadı. İYİ Parti; Siyaset simsarlarının, kirli düzeni sürsün diye kurulmadı. İYİ Parti; İttifaklara dayanıp, yan gelip yatmak için de kurulmadı.

-Aksine İYİ Parti, hür ve müstakil bir yolda; Türkiye'nin önünü açmak; Türk Milleti'ni, hakkettiği yaşam standartlarına kavuşturmak; Ve memlekete, daima şerefle hizmet etmek için kuruldu.

İYİ Parti; Türk'ten rahatsız olanlara karşı

-İYİ Parti; ne idüğü belirsiz, ekonomi politikalarıyla ezilen; yokluğa, yoksulluğa mahkum edilen, Türk Milleti'nin; ekonomik kurtuluşu için kuruldu.

-İYİ Parti; Ülkemizin sınırlarını, kevgire çevirip; milyonlarca kaçağı, sığınmacıyı, vatan topraklarına alanlara karşı; Türk çocuklarının, Türk kadınlarının, huzurlu ve mutlu geleceği için kuruldu.

-İYİ Parti; Türk'ten rahatsız olanlara karşı; Türk'ün adını, bu memleketten silmeye çalışanlara karşı; Türksüz bir Türkiye düşleyenlere karşı; Göğsünü gere gere, “Ne mutlu Türk'üm diyene” diyebilmek için kuruldu.

-İYİ Parti; Güçlü, zengin ve mutlu bir Türkiye'yi; Türk milletiyle el ele verip, küllerinden doğurmak için kuruldu.

-Kurdukları, “Al gülüm, ver gülüm” çarkına, çomak sokulsun istemiyorlar. İşte bu yüzden de; dün, yüzde 60 borazanlığı yapanlar; bugün çıkıp utanmadan, İYİ Parti analizleri kasıyorlar.

EYT namus borcudur, borcunuzu ödeyin

Kürsüyü EYT'liye devreden Akşener: Buradan iktidara sesleniyorum.  EYT'li kardeşlerimiz sadece kazanılmış haklarının peşinde koşuyor. Kısmi haklarını verin. Seçim vaadi iktidarın namus sözüdür, sözünüzü tutun.

Belediye başkan adaylarına çağrı 

Belediye başkan adaylarımıza sesleniyorum. Ranta yolsuzluğa prim vermeyeceksiniz. Liyakat dışında hiçbir prime bakmayacaksınız. Sizler siyasi partilerin arka bahçesine dönmüş belediyeleri özgürleştirecek yeniden millete vereceksiniz. Her biriniz kazandığınız belediyelerin efsane başkanları olacaksınız. Şunu unutmayın İyi Parti, siyasetin ahlaksız tekliflerini, elini tersiyle itenlerin partisidir!